Italienii, impresionați de gestul unor români care au donat bani pentru copiii bolnavi de inimă: „Vrem să mulțumim comunității”

Comunitatea românilor din Massa Carrara i-a surprins pentru al doilea an consecutiv pe italienii de la Asociația de voluntariat „Un cuore un mondo”. Conaționalii noștri au strâns suma de 2.000 de euro, pe care au donat-o asociației care sprijină familiile micilor pacienți ai Spitalului de cardiologie „Gaetano Pasquinucci”.

Banii vor ajunge la familiile copiilor bolnavi care au nevoie de tratamente pe termen lung și sunt cazate în apartamentele din apropierea spitalului.

Predarea banilor către Asociația „Un cuore un mondo” (Foto: Paola Nizza)

«Un gest impresionant vine din partea comunității românești. S-au strâns aproape 2.000 de euro pentru familiile care sunt nevoite să stea în apartamentele adiacente „Spitalului Inimii”, la doi pași de Montignoso. Ieri dimineață cecul a fost predat președintei asociației „Un cuore un mondo”, Enrica Legname.», scrie La Nazione.

„Este deja al doilea an în care ne-au oferit sprijinul lor. Este un ajutor enorm pentru copiii care ajung aici și au nevoie de operații”, a declarat Enrica Legname, președinta Asociației „Un cuore un mondo”.

„Aceste donații sunt folosite pentru cumpărarea de alimente, sprijin economic pentru a se întoarce acasă și pentru familiile nevoite să stea în apropierea spitalului pentru o perioadă lungă de timp”, a mai precizat Enrica Legname.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cecul, în valoare de 2.000 de euro, a fost predat Asociației de voluntariat „Un cuore un mondo” de Mihai Vasile Ababei.