Italienii plâng moartea unui tânăr român: „Viorel era un băiat de aur!”

Mulți dintre românii din Italia sunt cetățeni bine integrați în comunitățile din care fac parte, respectați și îndrăgiți de oamenii locurilor. Românii se disting în Italia de cele mai multe ori prin hărnicia de care dau dovadă, simțul răspunderii, seriozitate, demnitate și cinste.

Un astfel de român a fost și Viorel, în vârstă de 29 de ani, care trăia împreună cu tânăra sa familie, cu soția și un copilaș, la Butera, în provincia Caltanissetta, din Sicilia. De la localnicii italieni din zonă, care l-au conscut pe românul noctru foarte bine, aflăm vestea tristă transmisă cu ajutorul celor de la accentonews.it: Viorel nu mai este, s-a stins după o luptă crâncenă cu o boală incurabilă, lăsând în urma sa o lume care continuă să îl iubească și să îl respecte și după moarte.

Iată ce scriu italienii despre românul nostru:

„Butera îl plânge pe Viorel! Era un băiat de aur, un mare muncitor! O leucemie fulminantă l-a smuls de lângă familia sa la doar 29 de ani. Aceasta a fost soarta tristă a lui Viorel, cunoscut la noi sub numele de Fiorello, un băiat de origine română care a trăit și a lucrat la Butera. Cunoscut și iubit de întreaga comunitate, Viorel a lăsat în urma sa o soție și o fetiță de numai 2 ani.”

Preotul Aldo Contrafatto spune adresându-se tânărului român dispărut dintre noi: „Deși de origine română și de religie ortodoxă, te-ai integrat foarte bine printre noi și acum toată localitatea plânge disparitia ta fulgerătoare și timpurie.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Un băiat de aur” – spune un localnic – „era un muncitor destoinic. Ce tristețe… Era o persoană deosebită!”