Spunem că italienii sunt rasiști. Dar noi? Noi cum suntem?

Constrângere? Sclavie? Unde? Aici, în Italia? Serios?

Există complăcere, mână de lucru necalificată, neputință și multă incapacitate de a vrea ceva mai bun de la tine în folosul tău. Sunt rasiști în Italia? Da! Doar o mică parte. Dar nu ne depășesc. Nu mai dați vina pe alții, pe situație sau pe conjuncturi, pentru eșecul vostru. Am ajuns o țară de plângăcioși care așteaptă mai mereu ca alții să facă o schimbare în bine și mai ales în folosul nostru.

Suntem un popor unit? Nuuu! Dorim mereu să moară capra vecinului. Este îndeajuns să observăm cât de „activi” suntem când cineva ne cere ajutorul, fie el pentru căutarea unui simplu loc de muncă. Ca să nu mai discutăm despre un apel umanitar. Deci… despre ce constrângere sau sclavie, despre care rasism din Italia discutați mai mereu pe paginile de socializare?

De câte ori v-ați uitat în oglindă și v-ați pus întrebarea: „Italienii sunt rasiști, dar eu? Eu cum sunt?”

C.F. – Italia

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ai suferit sau ai asistat la episoade de rasism de când te afli în străinătate? Ce părere ai despre acest subiect? Așteptăm părerile tale la adresa de email contact@rotalianul.com sau ca mesaj aici, pe pagina noastră Facebook, Rotalianul – Revista românului din Italia.

@rotalianul