Italianul care a împuşcat mai mulţi imigranţi africani, condamnat la 12 ani de închisoare

Justiția italiană l-a condamnat la 12 ani de închisoare pe Luca Traini, bărbatul italian care în luna februarie a comis un atac motivat de ură rasială, împuşcând şase imigranţi africani în oraşul Macerata, provincia Marche, informează La Repubblica. „În închisoare am înțeles că nu contează culoarea pielii”.

Italianul Luca Traini, 29 de ani, a susţinut că acţiunile sale au reprezentat un act de răzbunare pentru moartea unei tinere italience, despre care se crede că ar fi fost ucisă de un imigrant nigerian.

Traini a tras din maşină, împuşcând şase imigranţi africani de culoare. Ulterior, el a abandonat vehiculul, însă în cele din urmă a fost prins de poliţie, iar în momentul arestării, Traini a făcut salutul fascist.

Nicio persoană nu a murit, iar Traini şi-a exprimat regretul pentru acţiunile sale. „Îmi pare rău pentru rănile cauzate. În închisoare am înţeles că nu are nicio importanţă culoarea pielii cuiva”.

Incidentul armat a avut loc cu o lună înainte de alegerile legislative din Italia, în urma cărora formaţiunea antiimigraţie Liga Nordului a devenit al doilea cel mai mare partid din Parlamentul Italiei şi a format o coaliţie de guvernare cu formaţiunea antisistem Mişcarea Cinci Stele.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI