Iubire fără bariere în Italia, o româncă și-a schimbat identitatea de gen și s-a căsătorit cu un bărbat devenit femeie

O nuntă cu un farmec aparte a avut loc în localitatea Recanati, din provincia Macerata, unde Maura Nardi și Emanuele Loati, cunoscuți în trecut ca Mauro și Adriana, și-au spus „Da” în fața a aproximativ 70 de prieteni și membri ai familiei.

Este povestea a două persoane care au avut curajul să își urmeze autenticitatea și identitatea și să împărtășească cu întreaga lume propria călătorie de schimbare de gen.

Maura Nardi a fost în trecut bărbat, iar Emanuele Loati a fost de fapt Adriana, o femeie de naționalitate română. Cei doi și-au schimbat identitatea de gen și după ce au făcut publică relația lor de iubire s-au căsătorit, relatează Corriere Adriatico.

sposi-transgender
Sursa foto: Corriere Adriatico

Evenimentul a fost sărbătorit cu o ceremonie civilă, oficiată de Francesco Fiordomo, fost primar și actualul consilier al orașului, oferind o notă deosebită acestui moment special pentru cei doi.

Maura, în vârstă de 41 de ani, este localnică din Recanati și, deși se confruntă cu orbirea, lucrează ca funcționară în cadrul primăriei și este o voce cunoscută la o stație de radio locală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe de altă parte, Emanuele, în vârstă de 36 de ani, originar din România, lucrează la cantina unei case de bătrâni.

Destinele lor s-au intersectat cu patru ani în urmă, când s-au cunoscut pe un grup de Facebook dedicat persoanelor transgender, într-un moment în care amândoi începuseră deja propriile lor călătorii de tranziție de gen.

După ce drumurile lor s-au întâlnit, nu s-au mai despărțit niciodată. Au primit recunoașterea legală a schimbării de gen și, în cele din urmă, au consfințit iubirea lor prin legământul căsătoriei.

Nunta a fost marcată de bucurie și de acceptare, un exemplu despre cum comunitățile pot sărbători iubirea, în toate formele și expresiile sale.

Maura (fostă Mauro) și Emanuele (fost Adriana), prin transparența și curajul lor, devin astfel nu doar un exemplu pentru comunitatea transgender, dar și pentru societate în ansamblu, reamintindu-ne că iubirea și fericirea sunt valori universale, la care fiecare om ar trebui să aibă acces, fără frica de judecată sau stigmatizare.