Iubita unui român din străinătate a răpit un copil din maternitate după ce l-a mințit că este însărcinată

Mireia C.S., o tânără de naționalitate spaniolă, în vârstă de 24 de ani, iubita unui bărbat român din Spania, a răpit miercuri, 19 octombrie un nou-născut din maternitatea spitalului din Bilbao, după ce îl păcălise pe iubitul său că este însărcinată, informează Diario de Sevilla.

Visul suprem al Mireiei a fost să aibă un copil. Se pare că adora copiii și era obsedată să fie mamă, dar nu reușea să rămână însărcinată. În schimb, ea și-a anunțat familia și pe iubitul său, un tânăr român care este deja tată de fetiță, că va avea la rândul ei o fată.

Partenerul român a fost convins că iubita lui este însărcinată

Iubitul român al Mireii a dat asigurări că habar n-a avut de ceea ce s-a întâmplat: „Suntem îngroziți, toți suntem îngroziții. Nu știm ce s-a întâmplat”, a detaliat el. Tânărul nu s-a îndoit niciodată că partenera lui este însărcinată, el a crezut-o cu fermitate. „Până în ultima clipă”, a mărturisit el la emisiunea „Ya es mediodía” a postului TV Telecinco, unde a fost invitat.

Totuși, odată cu trecerea timpului, celelalte persoane din anturajul Mireiei au început să se teamă că nu este adevărat ce susținea femeia și că sarcina exista doar în mintea ei. „Nimeni nu mă crede”, s-a plâns ea pe rețelele de socializare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Supărată de lipsa de încredere a familiei sale, Mireia a plecat de acasă cu două zile în urma răpirii, sub pretextul că merge să „nască”. Rudele ei au sunat ulterior la spitalele din cartierele Cruces și Basurto, pentru a verifica dacă a fost internată acolo și li s-a spus că nu.

„Am fost sub o presiune foarte mare”

Toată lumea din preajma Mireiei credea că este însărcinată. În plus, ea însăși s-a pozat pe rețelele de socializare după ce și-a „aranjat” burtica.

Era o tânără cu puțini prieteni, după cum au comentat chiar ei: „Mireia era ciudată. Era supărată, nu a mai ieșit din casă, nu a vorbit aproape cu nimeni…” Tânăra, care își actualiza mereu „sarcina” pe rețelele de socializare, a precizat că urmează să nască pe 19: „Azi este ziua cea mare”, a scris ea.

În după-amiaza zilei de miercuri, 19 octombrie, Mireia s-a plimbat aproape trei ore prin maternitatea spitalului din Basurto, până a găsit momentul potrivit pentru a răpi copilul. Pentru a reuși acest lucru, ea s-a îmbrăcat cu un halat sanitar, prefăcându-se că este asistentă medicală și a intrat în mai multe saloane.

Într-un final a luat un băiețel, pe nume Aimar, simulând că urmează să-i facă un test de auz, unul dintre primele analize efectuate în maternitate la bebeluși. Odată ce a luat copilul, ea a sunat la telefon o cunoștință pentru a o informa că a născut deja și că în loc de fată, după cum i se spusese, a născut un băiat.

„Nu am unde să mă duc”

De asemenea, i-a spus cunoștinței sale că nu are unde să meargă „în cel mai dificil moment din viață”, așa că a fost invitată în apartamentul ei pentru acea noapte.

Mireia a ajuns la apartamentul cunoștinței la aproximativ ora 11:00 p.m. și a plecat dimineața la aproximativ ora 8:00 a.m. În tot acest timp, nou-născutul a fost îngrijit perfect. Ea i-a spus cunoștinței că a uitat toate documentele la spitalul din Basurto, așa că trebuie să le recupereze și a plecat împreună cu nou-născutul.

Puțin mai târziu, prietena sa a aflat despre răpire. Atunci, într-o stare de șoc, aceasta a pus la dispoziția poliției toate informațiile pe care le deținea, pentru a ajuta la localizarea Mireiei și a lui Aimar.

Părinții copilului răpit. Sursa foto: Telemadrid

„Happy-end” după ore infernale pentru părinții copilului răpit

După o noapte întreagă de căutări, joi, 20 octombrie la ora 8:15, a fost găsit bebelușul, care fusese abandonat de răpitoare pe preșul de la intrarea unei case. Imediat, nou-născutul a fost tratat de către serviciile medicale deplasate urgent la fața locului, unde i s-a verificat starea de sănătate.

De asemenea, investigațiile au permis identificarea presupusei suspecte care, după o căutare intensă, a fost localizată și arestată la ora 10:45 în Plaza Azoka din cartierul Zorrotza. Mai jos, video cu femeia care intră la spital:

Extrem de emoționat, Pedro, tatăl lui Aimar, a mărturisit că atunci când a aflat că fiul său a fost răpit, s-a gândit la „ceea ce este mai rău” și anume „că l-au aruncat în râu sau în containerul de gunoi”. Au fost ore de angoasă cumplită pentru el și soția lui.

Pedro a precizat că nimeni de la spitalul din Basurto nu i-a explicat protocolul de securitate care împiedică scoaterea unui nou-născut din maternitate. După cele 11 ore de coșmar, a fost dispusă revizuirea tuturor protocoalelor de securitate a spitalelor din Țara Bascilor.

Distribuie acest articol