Jaf spectaculos la o bancă din Italia. Infractorii au fugit cu zeci de mii de euro

Un jaf spectaculos a avut loc în dimineața zilei de vineri, 10 noiembrie 2023, la o filială a băncii Monte dei Paschi di Siena din localitatea Corciano, provincia Perugia din Umbria.

Conform celor relatate de cotidianul digital Perugia Today, jaful a avut ca protagoniști doi bărbați mascați care au reușit să imobilizeze și să închidă într-o cameră șase angajați ai băncii și un client.

Din informațiile reconstituite de polițiștii italieni, bazate pe mărturiile victimelor, cei doi bărbați au pătruns în bancă și au legat mâinile celor șase persoane prezente în interior.

Sub amenințarea unui instrument ascuțit, victimele au fost forțate apoi să intre într-o cameră.

Hoții au așteptat ulterior circa 45 de minute pentru deschiderea automată a seifului temporizat, după care au sustras o sumă de peste 40.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După comiterea faptei, cei doi jefuitori au reușit să dispară fără a lăsa urme evidente. Victimele, odată eliberate, au contactat imediat Poliția de Stat.

La fața locului au sosit rapid mai multe echipaje de poliție care au demarat o investigație amănunțită pentru a reconstitui cu precizie dinamica evenimentelor și pentru a identifica autorii.

În prezent, eforturile de investigație se concentrează pe colectarea de dovezi și pe analiza detaliată a mărturiilor, în încercarea de a urmări și a prinde cât mai curând posibil autorii acestui jaf.

Comunitatea locală rămâne în alertă, iar autoritățile sunt hotărâte să asigure că vinovații vor fi aduși în fața justiției.

Distribuie acest articol