Judecător britanic către doi hoți români: „V-ați dezamăgit țara”. Au fost plătiți cu 250 de sterline pentru a fura bunuri de 41.000 de sterline

Claudiu Stanciu, în vârstă de 26 de ani, și Florin Marcu de 28 de ani, doi infractori români care locuiau în localitatea Birmingham din Marea Britanie, au fost condamnați la doi ani de închisoare fiecare de un tribunal din Telford pentru spargerea unui magazin de electronice Currys din Meole Brace, Shrewsbury.

Jaful a avut loc în data de 10 septembrie 2017, relatează www.shropshirestar.com citat de Știrile ProTV și din interiorul magazinului au fost furate bunuri în valoare de 41.000 de lire sterline. Din spusele avocatului celor doi români reiese că Stanciu și Marcu ar fi fost plătiți fiecare câte 250 de lire sterline pentru a executa jaful.

Cei doi bărbați au făcut o gaură într-un zid prin care au reușit să pătrundă într-un depozit al magazinului Currys de unde au furat bunurile în cauză. Cu toate acestea, judecătorul a admis că este conștient că nu ei sunt „creierul” care a organizat acest jaf, planul sofisticat fiind pus la cale de fapt de o grupare de 7 persoane. În mașina condusă de cei doi infractori, polițiștii au găsit bunurile în valoare de 41.000 de lire sterline furate din magazinul în cauză.

Ajunși în fața judecătorului Jim Tindal, în data de 10 noiembrie 2017, cei doi români infractori au fost mustrați de acesta pentru că și-au dezamăgit țara și familiile, apoi au fost condamnați la doi ani de închisoare.

„De fiecare dată când cineva ca voi vine din România aici și comite o infracțiune ca a voastră este alimentat rasismul. România este o țară cu o istorie plină de mândrie și o țară de unde mii de oameni vin aici să lucreze corect. V-ați dezamăgit conaționalii, v-ați dezamăgit țara și familiile și trebuie să vă gândiți la asta în închisoare”, le-a spus judecătorul Jim Tindal celor doi infractori.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Claudiu Stanciu a declarat că nu și-a dat seama de gravitatea situației în care a intrat, în timp ce Florin Marcu a spus avocatului său că ar fi vrut să renunțe la jaf dar când și-a dat seama în ce s-a implicat era deja prea târziu.

Florin Marcu a ajuns în UK în anul 2006 și are 6 copii în Birmingham, la numai 28 de ani ai săi. Judecătorul Tindal a declarat că cei doi români nu sunt la primele lor fapte de acest gen, aceștia având antecedente pentru acest tip de infracțiuni în Europa.

Noi sperăm ca mesajul judecătorului Jim Tindal să ajungă și la ceilalți infractori români din Europa și să-i facă să se gândească de două ori înainte de a se lăsa folosiți de grupări criminale pentru a comite infracțiuni de acest gen și a-și distruge viața lor și a familiei, precum și de a păta imaginea noastră și a României în lume.