Judecătorii din Italia au decis: Angelica Șerban nu este vinovată de moartea pensionarului italian de 79 de ani

Considerată încă de la bun început ca fiind responsabilă de moartea pensionarului italian Damiano Oriolo, în vârstă de 79 de ani, Angelica Melania Șerban a fost declarată nevinovată în cursul zilei de luni, 7 decembrie 2020, de către judecătorii Tribunalului din Catanzaro. Femeia română nu a scăpat, însă, și de acuzația de jaf, scrie publicația locală Gazzetta del Sud.

Angelica Șerban, 33 de ani. Foto: Gazzetta del Sud

În data de 9 octombrie 2020, Angelica Șerban a fost arestată, așa cum vă relatam aici, iar anchetatorii credeau că au rezolvat misterul morții lui Oriolo. Bărbatul italian dispăruse în data de 6 aprilie 2017 din localitatea Lappano, provincia Cosenza, după ce a plecat de acasă cu mașina și nu s-a mai întors niciodată.

Autoritățile locale au dat startul unei anchete și, imediat după dispariția sa, mașina acestuia a fost găsită în mediul rural din San Fili împreună cu unele obiecte personale, precum pantofii și proteza dentară, dar pensionarul nu a fost găsit nici până în ziua de astăzi. Cu toate acestea, anchetatorii îl consideră mort și, după trei ani de investigații, au descoperit o pistă, datorită unor interceptări telefonice, care indicau că o femeie „din Estul Europei” l-ar fi sedus și i-ar fi furat pensia în ziua dispariției.

Damiano Oriolo, 79 de ani la data dispariției. Foto: Gazzetta del Sud

Ulterioare verificări au scos la iveală și identitatea femeii, fiind vorba despre Angelica Melania Șerban, în vârstă de 33 de ani, iar aceasta a fost pusă sub arest la începutul lunii octombrie. Procuratura a considerat-o încă de la bun început ca fiind vinovată pentru moartea lui Oriolo, dar judecătorul pentru anchete preliminarii de la Tribunalul din Reggio Calabria, care a validat arestul, a stabilit că probele nu sunt suficiente pentru a formula o astfel de acuzație și le-a acceptat numai pe cele relative la acuzația de jaf.

Procuratura a insistat, însă, și a cerut reanalizarea dosarului la instanța de revizuire din Catanzaro, sperând că va obține măcar de acolo o confirmare că femeia română este vinovată de moartea lui Oriolo. Din fericire, nici judecătorii acestui tribunal nu au fost de acord cu acuzația adusă de procurori, tot din lipsă de probe concrete, iar Angelica Șerban rămâne astfel sub arest acuzată numai pentru comiterea unui jaf asupra bătrânului italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol