Jurnalist italian despre românii care ajută refugiații la vama Siret: „Îngeri în uniforme roșii”

Jurnalistul italian Simone Zazzera, aflat în aceste zile la vama Siret ca trimis special din partea RAI News, a publicat pe profilul său de Facebook mai multe postări despre solidaritatea de care dau dovadă românii și modul în care îi ajută pe refugiații ucraineni care fug din calea războiului.

În ultima sa postare, publicată cu puțin timp în urmă, jurnalistul italian vorbește despre „Îngerul în uniformă roșie”, făcând referire la voluntarii Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din țara noastră, prezenți la fața locului pentru a acorda asistență și ajutor copiilor, femeilor și vârstnicilor care trec vama în România.

Foto: Simone Zazzera

„Îngerul păzitor al copiilor care fug de război poartă uniformă roșie”, scrie Simone Zazzera. Și, la fel ca Moș Crăciun, are un sac plin cu cadouri. Nu un sac de iută. Un sac de gunoi negru. În interiorul lui nu sunt jucării. Sunt pături curate și mănuși de lână. Îngerului păzitor al copiilor de la Siret nu-i place să fie fotografiat. Pur și simplu își face treaba. Face ceea ce ar face orice mamă. Chiar dacă nu spune „Ia și te îmbracă, e frig”. Fără să-i mai întrebe, îi acoperă cu pături pe copiii care fug de bombe. Ninge de două zile. Se așterne doar puțin pe pământ, de jur împrejur tot asfaltul e plin de noroi. Dar, din fericire, când este frig, îngerii păzitori nu lipsesc niciodată.”

Peste 139.000 de ucraineni care fug de războiul din țara lor au intrat în România. Mulți dintre ei pe la Siret, județul Suceava, acolo unde, din neant, un adevărat oraș al solidarității s-a ridicat în ultimele zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI