Jurnalist italian: „România a devenit a doua mea casă, o țară frumoasă, bogată în istorie, cultură și tradiții”

Massimo Resta are 58 de ani și locuiește în Ruvo di Puglia, provincia Bari. Este jurnalist publicist înscris în Ordinul Național al Jurnaliştilor de 35 de ani și în prezent lucrează ca asistent medical și social la spitalul din orașul său.

Ne-a contactat în urmă cu puțin timp pentru a ne destăinui cât de mult iubește România și ce mare admirație are pentru poporul român. Cuvintele sale ne-au umplut inima de bucurie: „România este o țară frumoasă, bogată în istorie, cultură și tradiții”, ne-a spus jurnalistul italian.

Cum a ajuns să cunoască atât de bine țara noastră? De patru ani este căsătorit cu o româncă, iar viața i s-a schimbat în mare măsură, adoptând noi obiceiuri din dragoste pentru aleasa inimii sale.

Massimo Resta este bine cunoscut în domeniul jurnalismului, lucrând cu publicații media importante din presa scrisă și televiziune.

A fost de mai multe ori în România, în zona dintre Găeşti, Târgovişte şi Piteşti. Zborul direct spre București Otopeni pleacă de pe aeroportul din Bari, permițând românilor și italienilor să ajungă în România în puțin timp.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„România a devenit a doua mea casă. Este o țară frumoasă, bogată în istorie, cultură și tradiții care ar trebui să fie mai prețuite”, ne-a transmis jurnalistul italian.

Cât despre români, Massimo ne-a transmis că sunt oameni foarte muncitori și apreciază la poporul nostru „ospitalitatea, muzica și respectul românilor pentru locurile în care trăiesc. Chiar și mâncarea îi place tare mult mărturisindu-ne că „mămăliga, sarmalele, smântâna și brânza au devenit acum parte din prânzurile și cinele mele.”

Ce nu i-a plăcut în țara noastră? Infrastructura și asta nu ne miră deloc, ba dimpotrivă, suntem total de acord cu el: „România trebuie să-și modernizeze infrastructura, să construiască autostrăzi și căi ferate noi, care trebuie dotate cu treceri la nivel pentru a fi evitate accidentele.”

În zona regiunii Puglia, unde locuiește Massimo Resta, românii lucrează predominant în agricultură, iar multe dintre femei la îngrijit bătrâni. „Sunt foarte integrați în zonă, atât de mult încât vorbesc foarte bine limba italiană și dialectul local”, ne-a spus italianul.

L-am întrebat ce părere are despre generalizarea care se face de multe ori pe seama conaționalilor noștri, după ce unii indivizi comit infracțiuni mediatizate apoi la nivel național în Peninsulă:

„Italienii, din cauza acelor români care vin în Italia și comit crime, fac un mănunchi de iarbă (generalizează – n.r.). Presa italiană aruncă apoi combustibil pe foc atunci când se ocupă de cazuri de știri în care sunt implicați români, alimentând prejudecăți împotriva lor și față de toți străinii”, ne-a răspuns Resta.

Ce transmite românilor acest cetățean italian îndrăgostit nu numai de o româncă, ci și de țara noastră? „Românii ar trebui să fie mândri de țara lor, care a crescut în ultimii ani mai ales datorită muncii lor în Italia și în Europa.”