„La mulți ani, bunica Ileana!” Surpriză în Italia pentru o bătrână de 94 de ani, care a sunat la poliție împinsă de singurătate

Doi polițiști din Biella, regiunea Piemont, au răspuns apelului unei pensionare în vârstă de 94 de ani, care se simțea singură în ultima zi a anului 2023.

Întâmplarea, care a fost adusă la cunoștința opiniei publice prin intermediul unei postări pe Facebook făcută de Poliția de Stat, ilustrează impactul profund al singurătății în rândul persoanelor în vârstă, mai ales în timpul sărbătorilor.

Femeia, pe nume Ileana, dorind să petreacă ultimele momente ale anului în compania cuiva, a apelat la poliție nu pentru o urgență, ci pentru a avea pe cineva cu care să schimbe măcar la telefon două vorbe în ultima zi a anului.

Răspunzând cu empatie și bunătate, polițiștii Gaetano și Gabriele au decis, însă, să-i facă o surpriză și să o viziteze la domiciliu

Această vizită a reușit să aducă zâmbetul pe chipul bătrânei, oferindu-i companie într-un moment de singurătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Postarea pe Facebook a Poliției de Stat subliniază importanța conștientizării și acțiunii în fața singurătății și melancoliei cu care se pot confrunta persoanele vârstnice, mai ales în perioade festive.

Mesajul transmite recunoștință și calde urări doamnei Ileana, apreciindu-i afecțiunea și mulțumindu-i pentru momentele împărtășite:

„În aceste zile de sărbătoare, melancolia și singurătatea pot prelua controlul asupra celor care trăiesc singuri și departe de cei dragi. Asta s-a întâmplat cu doamna Ileana, care, la 94 de ani, voia să petreacă timp în compania cuiva, în ultima zi a anului și a sunat la Poliție pentru a vorbi la telefon.

Gaetano și Gabriele, polițiști de la secția din Biella, au mers să o viziteze și i-au readus zâmbetul pe buze. Cel mai bun mod de a încheia anul 2023 și de a intra în noul an. La mulți ani, bunica Ileana, și mulțumim pentru afecțiunea pe care ne-ai dăruit-o!”

Captură de ecran 2024-01-02 182718