Lacrimi și durere în Italia la înmormântarea celor două românce, mamă și fiică, moarte într-un tragic accident

Durere de nedescris pentru familiari și tristețe profundă pentru toți cei care au participat vineri, 2 decembrie, la funeraliile româncelor Gianina Maria Mentel (45 de ani) și Maria Orboiu (70 de ani), mamă și fiică de naționalitate română, care și-au pierdut viața într-un tragic accident petrecut în provincia Mantova, localitatea Bozzolo, duminică, 27 noiembrie 2022.

Gianina și mama sa și-au pierdut viața în urma impactului dintre mașina Opel Corsa în care călătoreau și un autoturism Hyundai, iar Constantin, soțul Gianinei, împreună cu fiul lor, Nicolae, în vârstă de 21 de ani, au suferit și ei răni grave.

Cele două femei se aflau pe bancheta din spate și viața lor a fost curmată brusc, în urma rănilor grave. Soțul Gianinei și fiul lor, care se afla la volan, au fost răniți și transportați la spital.

Două comunități s-au unit în durere

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înmormântarea a avut loc la Cizzolo, un cătun din comuna Viadana, unde Gianina și mama ei locuiau împreună cu familia. Ceremonia a fost celebrată de Don Andrea Barbieri și Don Giuseppe Frittoli di Casatico. Partea de cânt a fost interpretată de baritonul Valentino Salvini din Bozzolese, menționează OglioPoNews.

Alessandro Cavallari, viceprimarul localității Viadana și referent politico-administrativ pentru cătunul Cizzolo, a participat la înmormântare, iar alături de el a fost prezent și Giuseppe Torchio, primarul localității Bozzolo, acolo unde a avut loc accidentul.

Fabio Paini, angajat al companiei Monari Palets, unde Gianina lucra împreună cu soțul ei, a ținut să citească un mesaj, care demonstrează cel mai bine cât de integrată era familia de români în Cizzolo.

„Gina a ajuns în țara noastră împreună cu soțul ei cu speranța unei vieți mai bune și a fost o dorință pe care au reușit să și-o îndeplinească. Familia Mentel s-a integrat perfect în comunitatea noastră, iar Gina a devenit rapid unul dintre acei oameni pe care simți că îi cunoști dintotdeauna. A fost un exemplu de bunătate și dăruire, reușind să atragă stima, prietenia și afecțiunea celor din jur. Aș vrea să reamintesc membrilor familiei, lui Costantin, Nicolae, Elisa și nepotului lor, că Gina a fost o persoană specială și că niciodată nu ești plecat atâta timp cât ești în inima celor dragi”.

La înmormântare au reușit să fie prezenți Constantin și Nicolae, soțul și fiul Gianinei Mentel.