Lacrimi și durere într-o familie de români din Italia, fetița lor a decedat la vârsta de 6 ani

Moartea unei fetițe românce în vârstă de 6 ani, din cauza complicațiilor cardiace severe cauzate de gripa de tip B, a întristat profund comunitatea românească din Italia. Maria Isabela era fetița unei familii de români stabilită la Piacenza, oraș din regiunea Emilia-Romagna, iar durerea părinților este imposibil de redat în cuvinte. Ea a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 25 martie:

„În noaptea aceasta un înger merge către cer, drum bun dragoste mea! Nu-i durere și pedeapsă mai mare pentru un părinte”, a scris tatăl pe pagina sa de Facebook unde sunt nenumărate mesaje de condoleanțe.

1200-202303271254
Lacrimi și durere într-o familie de români din Italia, fetița lor a decedat la vârsta de 6 ani

Tragedia a început la începutul săptămânii trecute când fetița a început să prezinte simptomele clasice ale gripei, care s-au înrăutățit exponential joi.

Vineri, văzând că nu există nicio îmbunătățire, ba chiar o înrăutățire, părinții au dus-o pe fiica lor la secția de Urgențe unde, din păcate, a murit în timpul nopții de vineri spre sâmbătă.

Potrivit informațiilor din presa italiană se pare că fetița a contractat gripa de tip B, care a dus la miocardită acută, inflamația mușchiului cardiac.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înmormântarea va avea loc în Biserica Ortodoxă San Sepolcro din Piacenza, marți 28 martie, începând cu ora 14:00.

„Sincere condoleanțe întregii familii pentru imensa pierdere! S-a stins un înger drag, Maria Isabella, care acum călătorește în Împărăția Îngerilor, iar pierderea este imposibil de realizat! În aceste clipe grele suntem alături de familia Lisaru și ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să le ajute, să le dea putere să poată trece peste această cumplită suferință!”, este unul dintre nenumăratele mesaje transmise familiei îndoliate de către românii din Italia.

Poate o simplă gripă să cauzeze o astfel de complicație gravă?

„Da, virusul gripal poate să determine o astfel de complicație, dar evenimentul rămâne destul de rar”, se arată într-un raport al Mariei Frigerio, directorul departamentului complex de Cardiologie 2 la Spitalul Niguarda din Milano și membru al Fundației Veronesi.