L’Aquila – român decedat la 2 zile după ce a fost controlat de medicii de la urgențe. Soția acuză spitalul.

Este al treilea caz în ultimele 30 de zile, în Italia, în care un cetățean român moare după ce a fost controlat de medicii de la urgențe, primele două cazuri asemănătoare fiind cel al fetiței românce de 3 ani, pe nume Maya, din Reggio-Emilia, și cel al româncei de 54 de ani din Trieste.

De această dată este vorba despre un bărbat român de 44 de ani, pe nume Ștefan Popa, rezident în localitatea Carsoli, provincia L’Aquila, al cărui caz este prezentat de ziarul online Terre Marsicane, și care ne descrie pe scurt firul evenimentelor.

Din primele relatări, se pare că Ștefan ar fi acuzat dureri în piept, în data de 19 noiembrie, motiv pentru care a fost dus cu ambulanța la urgențe, însă a fost demis din spital după foarte scurt timp, întorcându-se acasă în aceeași zi. Aici, însă, în seara zilei de 21 noiembrie, după doar 2 zile de la control, bărbatul a murit în urma unui stop cardiac.

Moartea lui Ștefan a adus multă durere în familia Popa iar soția sa vrea acum să înțeleagă dacă medicii puteau face ceva pentru a preveni această tragedie și dacă este vorba de un nou caz de incompetență și indiferență medicală.

În acest scop, soția conaționalului nostru decedat, a făcut o reclamație la Carabinierii din Carsoli, urmând ca mareșalul șef Umberto Cicone și adjutantul său, mareșalul Giuseppe Petracca, să investigheze cazul lui Ștefan Popa pentru a aduce lumină asupra sa. Procuratorul Guido Cocco de la Procuratura din Avezzano a dat undă verde interogării personalului medical de la urgențe, în timp ce la morga din Avezzano se pregătește autopsia corpului neînsuflețit al lui Ștefan.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI