Latina – româncă amenințată cu moartea și hărțuită de un bărbat italian cunoscut prin matrimoniale.

Perioadă de coșmar pentru o femeie română de 42 de ani după ce, în ianuarie 2016, a cunoscut un bărbat de origine italiană pe un site de matrimoniale.

La acea dată, femeia locuia în Gaeta, provincia Latina, însă odată descoperit caracterul violent al bărbatului, pe nume Stefano Pucciarini de 41 de ani, originar din Roma, a încercat să-l îndepărteze, scrie ziarul online Latina Today. Bărbatul, însă, nu dădea semne că ar putea accepta un refuz, în cele din urmă femeia fiind constrânsă să se mute la Rimini pentru a scăpa de el.

Dar nici schimbarea de domiciliu nu pare să o fi ajutat să scape de acest bărbat, Stefano îndrăznind chiar să se dea drept polițist pentru a putea afla unde s-a mutat conaționala noastră și să continuie cu urmăririle și hărțuirea, recurgând chiar și la amenințări cu moartea, la adresa româncei.

Comisariatul din Rimini a trimis chiar și o avertizare bărbatului în acest sens, după ce a fost denunțat de femeie, avertizare pe care acesta a ignorat-o complet, în cele din urmă femeia română fiind constrânsă să se mute din nou, de această dată în Pescara.

Într-un final, în urma unei anchete făcută de un echipaj al poliției din Latina în colaborare cu Poliția Judiciară a Comisariatului din Terracina (Latina) și un echipaj al poliției din Rimini, s-a decis arestarea bărbatului italian. Inițial, acesta a fost căutat de polițiști la domiciliul său din Roma unde nu era de găsit, ca apoi, la scurt timp, să fie blocat și arestat în Terracina, în cursul dimineții de ieri, 18 noiembrie, 2016.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ca de obicei, vrem din nou să subliniem cât de bine este să fiți precauți în aceste cazuri, de violență în familie sau pur și simplu în cuplu sau asupra femeilor, fie că sunteți victime sau martori, de aceea vă reamintim că, pe teritoriul Italiei, se pot accesa în caz de violență domestică următoarele site-uri și vă puteți adresa la:

În schimb, dacă locuiți sau vă aflați pe teritoriul României, site-ul Violența Împotriva Femeilor vă oferă o listă completă la nivel național la care se poate apela în caz de violență în familie.

Cazurile de violență în familie, dacă nu sunt denunțate la timp, pot duce la evenimente mult mai grave, atât pentru femei cât și pentru copii, de aceea este bine, fie că sunteți victimă sau doar martor la un astfel de caz, să-l denunțați la autorități cât mai repede posibil. Un astfel de caz este cel de la Siena, de săptămâna trecută, care a dus a dus la moartea tragică a unei tinere românce de 21 de ani într-un caz similar. Puteți citi despre acest caz aici.