Laura Codruța Kovesi printre pasagerii zborurilor anulate de Wizz Air. „Am depus plângere, aștept reacția companiei”

Procurorul-şef european, Laura Codruța Kovesi, s-a numărat și ea printre pasagerii companiei Wizz Air care au călătorit cu avionul din diferite orașe europene spre Cluj și au fost afectați de anulările și întârzierile zborurilor de joi, 19 decembrie 2019. Kovesi a declarat că a depus o plângere pentru a primi despăgubiri după ce a fost nevoită să aștepte mai mult de 20 de ore pe aeroportul din Liege, Belgia, pentru a zbura spre România, zborul pentru care făcuse rezervarea inițial fiind anulat.

„Bine că am ajuns acasă, am stat peste 20 de ore, de joi de la ora 14.00. După check-in ne-au anunţat că avionul are 3 ore întârziere, apoi alte două ore jumătate. La ora 22.00 ne-au anunţat că trebuie să ne mutăm pe aeroportul din Liege. Iar check-in, bagaje, ne-au dus într-un terminal mai izolat şi ne-au spus că s-a anulat zborul, asta în jurul orei 2.00 noaptea. Am depus o plângere, aştept să văd reacţia companiei la sesizarea pe care am depus-o. Am fost 181 de pasageri, unii erau cu bebeluşi, au rămas fără lapte, nu era nimic deschis să cumpere de mâncare. Erau şi două persoane cu cârje, bolnavi, care aveau anumite nevoi, nu a venit nimeni de la companie să ne explice ce se întâmplă, nu am ştiut dacă mai plecăm sau nu”, a spus Kovesi citată de Mediafax.

Procurorul-șef al Uniunii Europene spune că în această dimineață consulatul României s-a implicat pentru a le acorda asistență. În afară de Laura Codruța Kovesi, alte 180 de persoane au așteptat 20 de ore pentru a decola spre România.

„Toți pasagerii care eram acolo am început să sunăm la Wizz Air. Bineînțeles, nu ne-a răspuns nimeni”, a mai adăugat Kovesi.

Mai multe zboruri care trebuiau să sosească sau urmau să decoleze de pe aeroportul Avram Iancu din Cluj au suferit întârzieri majore sau au fost anulate în cursul zilelor de miercuri, 18 decembrie și joi, 19 decembrie. Motivația pare a fi vremea nefavorabilă, mai exact, ceața, autoritățile din România lansând un cod galben de ceață în șapte județe din țară: Harghita, Cluj, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe aceeași temă: