Lazio: o româncă va candida în Italia la alegerile regionale din 4 martie

Românca Leontina Ionescu din Roma, Lazio, va candida la alegerile regionale care vor avea loc în Italia pe data de 4 martie, pe lista civică pentru „Zingaretti Presidente”.

Fostă consilier municipal în Marcellina, Lazio, se mândrește cu distincția de a fi prima româncă care a intrat într-o administrație publică italiană, fiind primul consilier român ales într-o primărie din Italia.

În vârstă de 57 de ani, traducător la Tribunalul din Tivoli, Leontina Ionescu a sosit în Lazio direct din București acum 34 de ani. „Am decis – prima declarație a candidatei, numită în mod oficial de către președintele Zingaretti în timpul prezentării – să mă repun la dispoziția cetățenilor, pentru a-mi aduce contribuția, așa cum am făcut întotdeauna. Am pus în centrul acestui angajament, ca întotdeauna, povestea mea de pionier în integrare și de protagonistă a primei familii româno-italiane de care sunt foarte mândră.”

Nicola Zingaretti, născut în 1965 la Roma, este un politician italian, actualul președinte al regiunii Lazio pe lista Partidului Democrat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Duminică, 4 martie 2018, alegătorii italieni sunt chemaţi la urne pentru a vota în cadrul alegerilor parlamentare și regionale.

Distribuie acest articol