Liga Studenților Români din Străinătate-Filiala Italia organizează „IE, inspiring generations”

În perioada 21-24 iunie 2020, Liga Studenților Români din Străinătate – Filiala Italia, cu sprijinul Ambasada României în Italia, Accademia di Romania in Roma, sărbătorește Ziua Universală a Iei, cu scopul de a promova portul tradițional românesc și de a-i oferi o reinterpretare modernă.

Comunitatea La blouse roumaine a readus IA la modă în 2013, începând o adevărată mișcare culturală, care anul acesta se va baza pe întoarcerea #acasălaorigini: un proiect fotografic despre portul tradițional, cu scopul de a lăsa o moștenire despre această tradiție noilor generații.

„Proiectul nostru IE, inspiring generations se va desfășura online pe Facebook și Instagram și pe platforma radio Listen2MyRadio”, se arată pe pagina Facebook a evenimentului.

„Expoziție virtuală de fotografii: cu un colaj de poze analizăm portul iei în contextul rural al secolului trecut și îl actualizăm, cu un stil modern, pe străzile din Roma. Prin această inițiativă dorim să demonstrăm cum tradiția românescă ne însoțește chiar și la 2000 de km distanță și ne inspiră în viața de zi cu zi”, mai spun organizatorii.

Tudor Stef va susține un recital de poezii despre portul tradițional sau IE, iar la Listen2MyRadio va mai putea fi ascultat un DJ set virtual cu muzică din folclorul românesc într-un aranjament modern.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Liga Studenților Români din Străinătate-Filiala Italia organizează în perioada 21-24 iunie 2020, „IE, inspiring generations”

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizație non-guvernamentală, apolitică și echidistantă care reunește studenții români din toată lumea în 15 filiale active. Anul acesta Filiala Italia împlinește 5 ani și se înmulțește în fiecare an cu studenți români din toată Italia care participă la promovarea culturii și tradiției române în peninsulă.