Liliana, „badanta” româncă moartă în Italia după două luni de suferință pe patul unui spital

Durere, tristețe, lacrimi și regrete profunde pentru o tânără care și-a văzut mama murind după ce a petrecut ultimele săptămâni din viață pe un pat de spital. Liliana Zărnescu avea 45 ani și lucra în Italia ca îngrijitoare de bătrâni. În după amiaza zilei de joi, 20 februarie, a decedat la Spitalul Cardinale Giovanni Panico din Tricase, provincia Lecce, în urma complicațiilor provocate de tratamentul cu medicamente aplicat. „O femeie extraordinară, un suflet mare și o inimă de aur”, ne-a mărturisit o româncă din Italia care o cunoștea foarte bine.

Despre cazul Lilianei ne-a povestit însă mai multe Carmen, unica ei fiică, venită din România să-i stea alături zi și noapte în ultimele două luni de zile:

„Totul s-a petrecut în puțin timp și nimic nu a lăsat de înțeles că mama ar fi chiar atât de grav bolnavă încât să moară. În cursul lunii aprilie a anului trecut a venit în România și a stat o lună de zile în concendiu, nu se simțea prea bine și a mers la spital, la Roman, unde și-a făcut niște analize. I-au spus atunci că ar avea un nivel ridicat de mercur în organism, dar în Italia medicii au negat acest diagnostic, au spus că nu i-au găsit în organism urme de metale grele.”

Nu știm cine avea dreptate, medicii din România sau cei din Italia, fapt este că din aprilie și până în toamna anului trecut Liliana a continuat să se simtă rău, apoi a făcut o pneumonie pentru care i-au fost prescrise antibiotice. Acestea i-au afectat puternic și iremediabil ficatul, provocându-i o intoxicație în întregul corp. Pe data de 26 decembrie a fost internată la spitalul din Tricase unde situația ei s-a agravat tot mai tare până în momentul în care organismul i-a cedat:

„Ficatul era distrus, avea și insuficiență respiratorie, respira cu ajutorul aparatelor, îi erau afectați plămânii și rinichii”, ne-a mărturisit Carmen care încă nu poate înțelege cum de în doar câteva luni de zile mama ei să își piardă viața fără a da semne înainte că ar suferi de ceva deosebit de grav.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„I-au făcut în aceste două luni de când a fost internată în spital tot felul de controale, nu avea nicio tumoare pe nicăieri, a fost pur și simplu un colaps al întregului organism, dar nu am înțeles încă bine dacă mama mea ar fi putut fi totuși salvată sau dacă nu”, a mai povestit tânăra.

Liliana Zărnescu, moartă în Italia la 45 de ani. Foto: Profilul Facebook

Cu sufletul însingurat și profund îndurerat, o fiică încearcă să înfrunte și să accepte pierderea mamei sale. O femeie încă tânără, activă, cu poftă de viață, care numai în câteva luni de zile a căzut de pe picioare și s-a prăbușit pe patul unui spital unde și-a găsit sfârșitul. Cum deseori se întâmplă și așa cum știm cu toții aceste tragedii te găsesc deseori fără un ban în buzunar, de aceea Carmen are cum nevoie de ajutor material pentru a-și duce mama în țară, să o înmormânteze la Roman, alături de părinții ei. Oricine dorește să o ajute o poate contacta pe Facebook, pe profilul cu numele Carmen Zărnescu.

Liliana era foarte cunoscută și apreciată de comunitatea românilor din zonă

Despre Liliana, îngrijitoarea de bătrâni pe care foarte multă lume o cunoștea la Toggiano, în provincia Lecce, unde a lucrat în ultimul timp, ne-a povestit și Ionela, o româncă din zonă care o cunoștea foarte bine:

- Continuarea după publicitate -

„O femeie cu suflet mare și cu inimă de aur, s-a implicat întotdeuna în acțiunile caritabile la care participam, a ajutat mereu din puținul ei pe cei din jur. Sunt deosebit de tristă pentru ceea ce i s-a întâmplat și acum are ea nevoie de ajutorul nostru.”

„Drum lin, Liliana, ai ajutat pe această lume multe persoane, iar acum răsplata ta este în ceruri”, a mai adăugat Ionela.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20