Liliana, ucisă în Italia de iubit. „Ne-am certat și mi-am pierdut mințile”

Românca ucisă joi, 21 septembrie, în localitatea Tombolo, din provincia Padova, se numea Liliana Cojiță și avea 56 de ani. Ea a fost ucisă de iubitul de origine marocană, Youssef Maid, un bărbat în vârstă de 49 de ani.

„Am ucis o femeie, e în apartament, nu știu ce s-a întâmplat cu mine. Ne-am certat și mi-am pierdut mințile”, acestea ar fi fost cuvintele pe care bărbatul în vârstă de 49 de ani le-a rostit în fața carabinierilor din Padova, după ce s-a prezentat voluntar și a mărturisit crima.

Românca locuia cu bărbatul și încă două persoane într-un apartament din centrul localității Tombolo, pus la dispoziție de un prieten al victimei, relatează Padova Oggi.

photo_2023-09-21_21-56-46
Liliana Cojiță, ucisă în Italia de partenerul său

Cu toate acestea, proprietarul le-ar fi cerut să părăsească locuința până în luna noiembrie, ceea ce ar fi generat tensiuni și ar fi dus, în cele din urmă, la conflictul fatal.

În casă locuiau Liliana și cetățeanul marocan, un italian și o femeie de naționalitate chineză. Conaționala noastră și italianul aveau rezidența la adresa respectivă, marocanul și femeia din China figurau ca oaspeți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Liliana s-a mutat în Italia pentru a-și ajuta sora, pe Marcela, care trăiește în această țară de două decenii și locuiește în Onara.

În Tombolo, l-a cunoscut pe bărbatul în vârstă de 49 de ani, care lucra ca muncitor și avea antecedente penale minore.

Dinamica exactă a incidentului este în continuare investigată de autorități.

Cu toate acestea, informațiile disponibile sugerează că disputa dintre Liliana Cojiță și bărbat ar fi pornit de la motive minore, culminând cu agresiunea fatală. Bărbatul a strâns-o de gât până femeia și-a dat duhul.

După actul comis, bărbatul a părăsit apartamentul, iar după câteva ore s-a predat forțelor de ordine, mărturisind fapta.