Livia Petrea, salvamar român în Italia, salvează viața a două fetițe. „Mi-am făcut datoria”

Livia Petrea se află în Italia de mulți ani și lucrează ca salvamar pe o plajă liberă din localitatea italiană Cecina, provincia Livorno. Conaționala noastră este elogiată de ziarul Il Tirreno după ce în cursul zilei de ieri a salvat viața a două surioare în vârstă de 9 și 10 ani, care riscau să se înece în mare.

S-a întâmplat în jurul orei 17:30 de miercuri, 24 iulie 2019, pe plaja Andalù a Marina unde Livia lucrează. Femeia română se afla în locația sa de salvamar de unde, în mod instinctiv, urmărea cele două fetițe care se jucau în apă pentru a se asigura că nu se află în pericol. Din senin însă fetițele au fost trase de curenți spre larg și au început să dea semne că se află în dificultate.

Când le-am văzut că se agitau mi-am dat seama că nu știau să înoate, așadar mi-am anunțat colegii și am fugit în apă”, povestește românca noastră. „Inițial erau trase de curenți în paralel cu țărmul, unde apa este încă mică, dar apoi au ajuns mai în larg unde fundul mării formează un fel de treaptă și apa este mai adâncă. Acolo au intrat în panică și cea mică, mai ales, s-a cufundat și a înghițit puțină apă.”

Românca noastră a reușit apoi să le scoată la mal pe micuțe, una câte una, sub privirile pline de suspans ale oamenilor de pe plajă și a încercat să le liniștească.

„Cea mai mare dintre ele era foarte speriată, dar fizic era bine și din fericire a intervenit și tatăl care a reușit să-și păstreze calmul foarte bine și să o calmeze și pe fiica sa”, mai povestește românca.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, Livia a pus-o pe fetița cea mai mică într-o poziție de siguranță pentru a putea respira mai bine și încerca să o liniștească și pe aceasta, în ciuda faptului că exista o barieră lingvistică între ele.

„Eu sunt româncă, locuiesc în Cecina de 15 ani și nu vorbesc foarte bine italiana. Iar fetița, care probabil era marocană sau pakistaneză, nu părea să înțeleagă bine ce-i spuneam, mai ales că se afla și în stare de șoc, plângea și respira cu greu. Dar încet-încet s-a calmat”, relatează Livia.

În câteva minute a sosit și ambulanța cu ajutoarele medicale, care au luat fetița cea mică și au dus-o la spital pentru un control mai detaliat, iar cu ea a mers și tatăl acesteia, precum și surioara mai mare care între timp își revenise din sperietură. În timp ce vorbea cu jurnalistul de la Il Tirreno, Livia a fost anunțată că micuța era bine și că a fost externată din spital, iar asta datorită intervenției prompte a româncei noastre.

„Bine – spune cu modestie românca și răsuflând ușurată – sunt bucuroasă că am reușit să intervin la timp.”