Primul ministru al României, Sorin Grindeanu declară: „Nu renunțăm la ordonanțe!”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu au susţinut o conferinţă de presă după şedinţa PSD, astăzi, 2 februarie.

Dragnea a declarat că respectă dreptul cetăţenilor pentru a protesta, dar protestele sunt rodul unei maşinării de dezinformmare şi adăugat că, în opinia sa, Klaus Iohannis este autorul moral al violenţelor de azi noapte.

Grindeanu a fost întrebat de jurnalişti ce le răspunde sutelor de mii de manifestanţi, dacă abrogă OUG sau nu.

„Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”, a răspuns premierul.
La insistenţele jurnaliştilor, Grindeanu a spus clar că Guvernul nu va abroga ordonanţa.

„Orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Comitetul Executiv Naţional al PSD şi-a exprimat joi, în şedinţa extraordinară, susţinerea pentru Guvernul Grindeanu, în contextul adoptării de către Executiv a OUG privind justiţia şi al protestelor masive de stradă care au survenit după acest demers, au precizat pentru MEDIAFAX surse din PSD.

Sursele citate au arătat că în şedinţă nu a fost exprimat însă şi un vot, susţinerea fiind manifestată prin luări de poziţie ale membrilor CExN, acest fapt echivalând cu menţinerea actelor normative controversate.