Primul ministru al României, Sorin Grindeanu declară: „Nu renunțăm la ordonanțe!”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu au susţinut o conferinţă de presă după şedinţa PSD, astăzi, 2 februarie.

Dragnea a declarat că respectă dreptul cetăţenilor pentru a protesta, dar protestele sunt rodul unei maşinării de dezinformmare şi adăugat că, în opinia sa, Klaus Iohannis este autorul moral al violenţelor de azi noapte.

Grindeanu a fost întrebat de jurnalişti ce le răspunde sutelor de mii de manifestanţi, dacă abrogă OUG sau nu.

„Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”, a răspuns premierul.
La insistenţele jurnaliştilor, Grindeanu a spus clar că Guvernul nu va abroga ordonanţa.

„Orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Comitetul Executiv Naţional al PSD şi-a exprimat joi, în şedinţa extraordinară, susţinerea pentru Guvernul Grindeanu, în contextul adoptării de către Executiv a OUG privind justiţia şi al protestelor masive de stradă care au survenit după acest demers, au precizat pentru MEDIAFAX surse din PSD.

Sursele citate au arătat că în şedinţă nu a fost exprimat însă şi un vot, susţinerea fiind manifestată prin luări de poziţie ale membrilor CExN, acest fapt echivalând cu menţinerea actelor normative controversate.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol