Loc de muncă în Italia ca menajeră: „200 de euro pe oră dacă te îmbraci în haine sexy”

În orășelul Sassuolo, situat în Modena, o tânără de 24 de ani a fost surprinsă de o propunere de muncă neobișnuită și potențial periculoasă.

După ce a răspuns unui anunț și a încercat să-l contacteze pe presupusul angajator, tânăra a primit propunerea de a fi plătită cu 200 de euro pe oră dacă acceptă să facă curățenie îmbrăcată în haine sexy.

Șocată de această propunere, tânăra i-a spus totul tatălui său și a decis să denunțe cazul la carabinieri, informează La Repubblica.

Inițial, oferta părea a fi una obișnuită – un post de babysitter. Însă, pe măsură ce discuția a avansat, interlocutoarea, pretinzând că este o femeie care anterior a lucrat pentru același angajator, a schimbat subiectul către oferta de muncă cu caracter provocator, spunând că de fapt se caută o femeie la curățenie.

„Se începe cu 10 euro pe oră”, se menționa în mesajele schimbate, „dar dacă ești interesată să câștigi mai mult, există posibilitatea să fii privită în timp ce faci curățenie și prețul îl stabilești tu. Depinde cum te îmbraci. Poți să câștigi chiar și 200 de euro într-o oră.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tatăl tinerei a decis să facă public cazul, publicând screenshot-uri ale conversației pe rețelele sociale. El a declarat:

„Fiica mea a înțeles imediat ce se petrece, dar ce se întâmplă dacă oferta i se face unei fete care are nevoie de bani și care, în naivitatea ei, acceptă?

Este esențial ca cei care fac astfel de propuneri să fie identificați și opriți de către forțele de ordine. Este prea periculos.”

Această situație scoate în evidență riscurile la care se pot expune tinerii atunci când caută de muncă și interacționează cu străini pe internet.

Protejarea și informarea lor sunt cruciale pentru a preveni astfel de situații neplăcute sau chiar periculoase.

Distribuie acest articol