Loc de muncă în Italia, plătit cu 500 de euro pentru opt ore pe zi. „Nu-ți scoți nici banii de chirie”

O tânără care trăiește la Roma a expus recent dificultățile întâmpinate în căutarea unui loc de muncă, subliniind condițiile precare oferite de un post pentru care a candidat.

Denunțând oferta unui cunoscut lanț de supermarketuri, tânăra a povestit cum i s-a oferit un salariu de doar 500 de euro pe lună pentru un program full time, fără perspective de dezvoltare profesională.

„Am refuzat un loc de muncă la un supermarket. Salariul de 500 de euro pe lună pentru un program de opt ore pe zi nu este suficient nici să-mi plăteasc măcar chiria”, a declarat ea conform Leggo, evidențiind imposibilitatea de a susține financiar cheltuielile de bază în capitala Italiei.

Tânăra, studentă la Universitatea Roma Tre, a fost nevoită să caute un loc de muncă pentru a se întreține.

Anunțul de angajare promitea pentru început un contract de muncă de șase luni, cu un salariu între 500 și 900 de euro, destinat candidaților fără experiență, dar cu abilități organizatorice și spirit de echipă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, propunerea specifică primită de la managerul magazinului a fost de 500 de euro pe lună pentru 40 de ore de muncă săptămânală, cu „posibilitatea” de avansare.

În timpul unei discuții telefonice cu managerul magazinului, studentei i s-a explicat că, deși are trei ani și jumătate de experiență în domeniul restaurantelor, acest lucru nu va influența oferta.

El i-ar fi promis o eventuală angajare part-time cu 700 de euro pe lună, dar după trecerea unui interval de trei ani.

„Dacă te considerăm o persoană capabilă, există posibilitatea să te angajăm ca vânzătoare”, a fost mesajul primit de la manager.

În cele din urmă, tânăra a refuzat oferta, considerând-o nedreaptă și insuficientă pentru necesitățile sale de bază.cc

Acum, lucrează într-un restaurant unde spune că este remunerată „decent”.

Cu toate acestea, ea își exprimă îngrijorarea pentru ceilalți care pot fi forțați să accepte astfel de condiții de muncă, subliniind că „nu toți pot alege să refuze un loc de muncă, dar lucrul în aceste condiții nu poate fi considerat normal”.

Distribuie acest articol