Orașul din România vizitat de bărbatul italian diagnosticat cu noul coronavirus la întoarcere în Italia

Potrivit celor mai recente informații transmise de Ministerul Afacerilor Externe, bărbatul italian în vârstă de 71 de ani, originar din localitatea italiană Cattolica, provincia Rimini, care a fost diagnosticat cu noul coronavirus după ce s-a întors din România, a stat circa patru zile la Craiova.

„Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, transmite MAE, citat de Agerpres.

Conform celor relatate de MAE, soția bărbatului italian este o femeie română și în timpul șederii sale în țară a vizitat rudele acesteia, dar a avut și unele întâlniri de afaceri. Informaţiile transmise în acest caz sunt atribuite Grupului de Comunicare Strategică, reunit în contextul epidemiei de coronavirus, mai precizează sursa citată.

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Adrian Streinu-Cercel, Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, este de părere că riscul ca bărbatul italian să fi fost contagios în perioada în care s-a aflat în Craiovat este foarte mic, deoarece simptomele au apărut la două zile după ce a plecat din ţară.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic pentru că, fiind în perioada de incubaţie, știm cu toţii că această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubaţie, dar fără să aibă potenţial de transmitere. Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a spus, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, Streinu-Cercel.

Pe același subiect: