Localnici panicați într-un orășel din Italia: „Carabinierii arestează o bandă de hoți români”. Dar se făcea un film

S-a întâmplat în localitatea Montecatini Terme din provincia Pistoia în seara zilei de miercuri, 9 octombrie 2019, când pe străzile orășelului au început să sune de zor sirenele și să circule ambulanțe și mașini ale carabinierilor. Bineînțeles că localnicii au crezut că este vorba despre o intervenție ale forțelor de ordine și au început să apară tot felul de scenarii în acest sens, în special pe rețelele de socializare.

Imaginația oamenilor a luat-o razna și a dat naștere apoi la diverse ipoteze asupra motivului pentru care aveau loc aceste acțiuni, scrie ziarul italian La Nazione. Cineva a ajuns să afirme că militarii desfășurau o razie pentru arestarea unei grupări de hoți români compusă din numeroși membri care au executat furturi pe tot teritoriul regiunii Toscana. Se preciza totodată că au venit întăriri și de la Florența pentru a ajuta carabinierii locali să-i aresteze pe infractorii români.

Din fericire, nimic din ceea ce se afirma în acea seară nu era adevărat fiindcă toate ambulanțele și mașinile carabinierilor care circulau cu sirenele aprinse pe străzile din Montecatini Terme făceau parte din recuzita unui film. Mai exact, pe via Gallo din localitate aveau loc filmări pentru producția cinematografică „18 cadouri”, regizată de Francesco Amato și cu Vittoria Puccini în rolul principal.