Locuințele a două familii de români din Italia prădate de hoți. Au furat bani și aur în valoare de zeci de mii de euro

Două familii de români din localitatea italiană Loria, provincia Treviso din Veneto, au devenit ținta hoților din apartamente în seara zilei de vineri, 4 noiembrie 2022, una dintre ele rămânând cu o pagubă de 10.000 de euro cash, bani pe care i-a strâns pentru a cumpăra o mașină la mâna a doua.

Cealaltă familie în schimb, relatează ziarul Il Gazzettino, a fost păgubită de tot aurul pe care-l avea în casă, de o valoare mai mare.

Furturile s-au petrecut între orele 19:00 și 20:00, precizează sursa citată, într-o clădire cu 14 apartamente de pe via Cantoni din cătunul Bessica.

Pe lângă locuințele celor două familii de români, hoții au mai pătruns și în apartamentul unei italience, Michela C., din care nu prea au avut ce să fure, dar pe care l-au întors pe dos.

„Aveam doar câteva inele pe care nu le-au văzut. Bijuteriile mi le-au lăsat și la fel și telefonul mobil cu tableta, care erau la încărcat”, a declarat Michela pentru ziarul italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mi-am dat seama de furt pe la ora 20:00, când m-am întors acasă. Și a fost groaznic”, a mai adăugat femeia.

Din cele relatate de Michela, hoții se pare că au făcut o gaură în rama unei ferestre cu o mașină de găurit, apoi prin acel orificiu au reușit să o descuie și să pătrundă în apartament, fără să se lase intimidați de prezența câinelui deținut de italiancă.

Aceeași metodă au folosit-o și pentru a intra în locuința unei familii de români de la primul etaj, soțul și soția fiind plecați la un botez în acele ore, iar copiii lor erau ieșiți în oraș.

De altfel, copiii au fost cei care au descoperit furtul, ajungând acasă în jurul orei 23:00 și găsind casa răscolită de hoți. Infractorii nu au lăsat nimic necontrolat: dulapuri, sertare, mobilă, au căutat peste tot.

- Continuarea după publicitate -

Așa au reușit răufăcătorii să găsească suma de 10.000 de euro în locuința conaționalilor noștri, bani pe care cei doi soți români i-au strâns pentru a cumpăra o mașină la mâna a doua, mai scrie Il Gazzettino.

Pe lângă bani, hoții i-au lăsat și fără bijuterii pe românii noștri, iar aceeași pagubă au făcut-o și unei alte familii de români care locuiește în aceeași clădire, dar la parter.

Mai exact, din locuința de la parter hoții au reușit să sustragă o cantitate de aur a cărui valoare este de cinci cifre, mai precizează ziarul italian.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20