Locuri de muncă la Vatican. A fost lansat un nou site destinat celor interesați

A fost lansat un nou site web destinat celor interesați să lucreze în cadrul statului Vatican. Site-ul a fost creat și lansat de către „Segreteria per l’Economia”, sub conducerea prefectului Maximino Caballero Ledo, și a devenit funcțional din data de 24 octombrie.

Site-ul include o secțiune intitulată „Lavora con noi” (Lucrează cu noi) unde sunt afișate informațiile referitoare la posturile disponibile și cerințele asociate acestora.

În plus, cei interesați pot trimite CV-uri chiar dacă postul dorit nu este încă disponibil.

Într-o declarație pentru Vatican News, prefectul Maximino Caballero Ledo a subliniat importanța personalului în reforma economică și a evidențiat necesitatea angajării unor persoane cu competență adecvată, motivație și, mai presus de toate, cu un simț etic puternic.

Luis Herrera, directorul Resurselor Umane la Sfântul Scaun, a menționat că această nouă platformă va permite publicului să afle mai multe detalii despre oportunitățile de muncă la Vatican.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Herrera a adăugat, într-o declarație pentru Vatican News, că informațiile referitoare la posturile vacante și cerințele aferente vor fi publicate pe site, permițând astfel oricărei persoane interesate să-și prezinte candidatura.

Una dintre principalele intenții ale noului site este de a atrage candidați specific interesați de rolurile disponibile, facilitând astfel procesul de selecție.

Herrera a menționat că uneori există cereri de personal cu specializări particulare, cum ar fi competențe lingvistice sau tehnice, care sunt dificil de găsit, iar noul site va ajuta la îmbunătățirea comunicării între cerere și ofertă.

Pe lângă recrutarea de personal extern, „Segreteria per l’Economia” promovează și mobilitatea internă. Astfel, atunci când un post devine disponibil, acesta va fi promovat și prin intermediul portalului destinat angajaților, pentru a verifica dacă există membri ai personalului interesați.

În plus, site-ul oferă transparență în ceea ce privește funcțiile și procesele decizionale ale dicasterului, precum și normele care reglementează controlul și supravegherea în materie economică, financiară și administrativă. Site-ul poate fi accesat aici: www.spe.va/it.html.