Lodi: copil român de 4 ani în stare foarte gravă în urma unui impact frontal între două automobile

Imagine de la locul accidentului. Sursa: Corriere.it

Accidentul a avut loc în această dimineață de 11 decembrie 2017, în jurul orei 8.30, pe strada provincială dintre localitățile Borghetto Lodigiano și Graffignana, unde un autovehicul Renault Clio, condus de un cetățean român de 35 de ani, s-a lovit frontal de un automobil în care se afla un cuplu italian din localitatea Graffignana.

Cauza probabilă a accidentului pare a fi asfaltul înghețat în urma ninsorii din seara zilei de duminică și a frigului din timpul nopții, deși autoritățile nu au specificat care automobil ar fi derapat, relatează ziarul Corriere del Mezzogiorno.

Alături de bărbatul român, în mașină se afla și fiul său de 4 ani care a suferit rănile cele mai grave. Micuțul nostru conațional a fost ajutat inițial de un alt automobilist care a anunțat imediat autoritățile iar la sosirea personalului medical, copilul a fost intubat și transportat întâi cu ambulanța la spitalul Maggiore din Lodi, apoi transferat la spitalul Policlinico San Matteo din Pavia. Acolo a fost internat la Reanimare iar medicii care l-au consultat s-au menținut rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire, din cauza gravei traume craniene care a suferit-o, dar pentru moment viața sa nu ar fi în pericol.

Răniți ușor și tatăl copilului român, la fel ca și soții care se aflau în celălalt automobil, adaugă sursa citată, aceștia fiind transportați și ei la spitalul din Lodi.

Carabinierii din Borghetto Lodigiano investighează acum pentru a afla dacă micuțul de 4 ani era asigurat în mod corect în mașină, așa cum prevede legea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reamintim pe această cale că de la 1 ianuarie 2017 legea italiană prevede ca toți copii până la 1,50 metri înălțime să fie asigurați pe scaun cu un sistem special de siguranță pentru copii, adecvat pentru greutatea lor și omologat. În lipsa acestui sistem, se aplică o amendă de 81 de euro și penalizarea cu 5 puncte pe permisul de conducere.

Distribuie acest articol