Loredana, șoferiță pe TIR în străinătate la numai 28 de ani. „Bunicul este inspirația mea”

Loredana Zainea, o tânără româncă în vârstă de numai 28 de ani, lucrează ca șoferiță pe TIR în Marea Britanie și este un exemplu de ambiție și determinare într-un domeniu dominat de bărbați.

1_PROD-PAY-CATERS_FEMALE_TRUCK_DRIVER_022JPG
Loredana Zainea, 28 de ani, șoferiță de TIR în Marea Britanie. Sursă foto: dailystar.co.uk.

Inspirată de bunicul ei, care a practicat aceeași meserie, conaționala noastră a ales această carieră în urma pasiunii împărtășite în copilărie, petrecând mult timp alături de acesta în cabina mijlocului de transport.

„Bunicul meu era șofer de camion în România și el este inspirația mea. Mi-am petrecut cea mai mare parte a copilăriei cu el și mă lua în călătorii, care nu erau prea departe. Eram atât de entuziasmată să plec cu el și să călătoresc cu camioanul”, a declarat Loredana pentru publicația britanică Daily Star.

În cei cinci ani de când activează ca șoferiță de camion, ea se confruntă zilnic cu prejudecăți și comentarii misogine.

1_PROD-PAY-CATERS_FEMALE_TRUCK_DRIVER_011JPG
Loredana a devenit pasionată de această meserie încă din copilărie. Sursă foto: dailystar.co.uk.

Loredana, care locuiește în prezent în localitatea britanică Daventry, Northamptonshire, precizează că este adesea judecată de către colegii săi bărbați, care sunt sceptici în legătură cu abilitățile ei de a parca sau de a efectua sarcinile la fel de bine ca un bărbat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, spune românca noastră, se simte împuternicită de meseria sa și atitudinile se schimbă odată ce colegii ei observă competența și profesionalismul ei în conducere.

1_PROD-PAY-CATERS_FEMALE_TRUCK_DRIVER_007JPG
Tânăra româncă practică această meserie la fel de eficient ca și bărbații. Sursă foto: dailystar.co.uk.

Loredana subliniază însă importanța de a nu fi nevoită să-și dovedească abilitățile pentru a fi respectată în profesia sa.

Determinarea și pasiunea ei pentru acest domeniu reprezintă un exemplu pozitiv pentru femeile care doresc să urmeze cariere neconvenționale.