A lovit cu cuțitul în gât un angajat român, italian condamnat la 10 ani de închisoare și 50.000 de euro despăgubire

A încercat să omoare un angajat român lovindu-l cu cuțitul în gât și apoi alergând după el cu o bară de fier în mână, motiv pentru care miercuri, 18 decembrie 2019, un antreprenor italian din localitatea Salmour, provincia Cuneo, a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Tentativa de omor a avut loc în data de 8 mai 2019 într-un atelier de mașinării agricole situat pe Via Narzole din localitate și a cărui proprietari sunt doi frați italieni. Cel mai în vârstă dintre cei doi frați, Giuseppe Sanino – 63 de ani, și-a pierdut cumpătul în acea zi și a lovit cu cuțitul în gât, sub urechea stângă, un muncitor român de 47 de ani, cu inițialele P. D. și rezident la Cherasco, angajat la atelierul fraților Sanino de mai mulți ani. Din fericire, rana provocată de cuțit nu a dus la decesul victimei, dar după înjunghiere bărbatul italian l-a fugărit pe conaționalul nostru cu o bară de fier într-o mână și cuțitul în cealaltă mână, încercând să-l rănească în continuare.

Atelierul unde a avut loc tentativa de omor

„Ani de zile am fost stresat de tipul ăsta, zicea că eram bogat și aveam bani și insista”, a spus Giuseppe Sanino în fața judecătorului pentru a-și justifica fapta care se pare că s-a produs după o ceartă din motive banale cu angajatul său. Cel care l-a oprit pe bărbatul italian să-l omoare pe român a fost fratele mai mic al lui Sanino, evitând astfel o tragedie.

Agresorul a fost apoi denunțat și trimis în judecată cu acuzația de tentativă de omor, iar în urma unui proces care s-a încheiat miercuri, acesta a fost condamnat de jucătorul Marcello Pisanu la 10 ani de închisoare. Totodată, tribunalul a decis ca muncitorul român să fie despăgubit de Giuseppe Sanino cu suma de 50.000 de euro pentru rana provocată care, potrivit avocatului care l-a reprezentat pe conaționalul nostru în tribunal, Roberto Ponzio, a produs victimei „pagube grave și permanente”.