A lovit și torturat un cățeluș. Român din Italia acuzat de maltratarea animalelor

Un bărbat român în vârstă de 46 de ani este cercetat de polițiștii italieni sub acuzația de maltratare a animalelor după ce a fost văzut cum lovea și tortura un cățeluș în zona Gării Centrale din Palermo, relatează Sequo News.

Un cuplu de cetățeni italieni au anunțat poliția spunând că un bărbat lovește în mod repetat un cățeluș și îl izbește de mașinile parcate în via Paolo Emiliano Giudici, din zona Gării Centrale. Odată ajunși la fața locului polițiștii au găsit doi bărbați certându-se. Unul dintre ei era cetățeanul român, iar celălalt era un bărbat care a intervenit în apărarea cățelușului.

Animalul, înfricoșat și cu o rană la nivelul urechii, a fost scos inițial din mâinile bărbatului furios de cei doi soți care au sunat la poliție, apoi a fost preluat de agenți care l-au dat mai departe personalului competent de la primărie. A fost dus într-un adăpost de protecție și îngrijire a animalelor.

Conform autorităților bărbatul român, care are antecedente penale, nu se află la prima abatere de acest gen. De această dată el este însă cercetat pentru infracțiunea de
maltratare a animalelor, prevăzută de art. 544-ter din Codul penal italian și care pedepsește „pe oricine rănește cu intenție și cu cruzime sau provoacă suferințe fizice și psihice unui animal” cu închisoare de la 3 la 18 luni sau cu amendă de la 5.000 la 30.000 de euro.