Lucrătorii din Italia care s-au infectat cu Covid-19 în timpul muncii beneficiază de prestații acordate de INAIL

Institutul Naţional pentru Asigurarea împotriva Accidentelor de Muncă şi Bolilor Profesionale (INAIL) este instituţia care se ocupă cu gestionarea asigurării obligatorii împotriva accidentelor de muncă şi bolilor profesionale. În momentul angajării, angajatorul începe să plătească automat contribuţia împotriva accidentelor de muncă şi bolilor profesionale pentru angajatul său.

Lucrătorii care s-au infectat cu Covid-19 în timpul muncii (inclusiv pe traseul către locul de muncă sau la întoarcere, spre locuință) beneficiază de prestații acordate de INAIL în caz de accident de muncă / boală profesională, inclusiv în perioada în care se află în carantină.

În caz de deces, urmașii au dreptul inclusiv la o sumă fixă plătită din Fondul victimelor accidentelor de muncă grave, prevăzută și pentru lucrătorii care nu sunt asigurați la INAIL, se precizează în Ghidul lucrătorului român în Italia.

Centrul de contact INAIL răspunde solicitărilor de informații la numărul de telefon 06.6001, de luni până vineri, între orele 9:00 și 18:00. Numărul este disponibil atât din rețelele fixe, cât și din cele mobile.

@rotalianul