Luminița, românca a cărei viață a fost răpusă de italianul pentru care lucra alături de soțul ei

„Răpusă de un glonț pe timp de pace!!! Nu te voi uita niciodată, sora mea!!! Poate ai plecat într-o lume mai bună să îi întâlnești pe dragii noștri părinți, dar noi am rămas cu durere imensă în suflete! Te vom plânge mereu!”

Sunt cuvintele de adio pe care cântăreața de muzică populară, Ana Bejinaru, nu a reușit să le transmită personal surorii sale, Luminița Borcan, dar a ținut să le facă publice prin intermediul paginii sale Facebook. Nu a reușit să i le transmită pentru că viața Luminiței a fost răpusă în numai câteva secunde la 55 de ani de către cetățeanul italian Francesco Ciuffreda, în vârstă de 69 de ani, pentru care românca noastră și soțul ei lucrau de ceva vreme, cu care erau vecini în „contrada Cerina” din Cerignola și pe care îl considerau chiar un amic.

Un glonț care a fost tras cu pistolul deținut în mod legal de Ciuffreda a lovit-o în abdomen pe conaționala noastră după ce tocmai sărise în ajutorul soției bărbatului italian, Giuseppina Pantone, care cu câteva minute înainte fusese lovită în cap de un alt glonț, pornit din același pistol mânuit de soțul ei. Soțul Luminiței, relatează surse locale, a auzit împușcăturile și l-a sunat imediat pe fiul cuplului italian, fără a-și imagina probabil că și soția lui a fost prinsă în mijlocul acelor focuri de armă.

Până când fiul celor doi italieni a ajuns la locuința lor, Ciuffreda își luase și el viața folosind aceeași armă. Giuseppina Ponte era încă în viață, în ciuda faptului că glonțul i-a trecut practic prin cap, iar fiul ei a transportat-o imediat la spital, unde se află internată și în aceste ore, în stare critică. Pentru Luminița însă nu s-a mai putut face nimic și nici pentru bărbatul italian care i-a luat viața.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procuratura din Foggia investighează acum dinamica tragediei pentru a afla cu exactitate ce anume l-a împins pe Ciuffreda să recurgă la un asemenea gest. Primele informații arată că bărbatul italian ar fi descoperit de curând că suferă de o boală incurabilă, în fază terminală, dar asta nu ar explica decât motivul pentru care și-ar fi pus capăt vieții sale, nu și a soției sau, mai rău, a vecinei sale.

Pe de altă parte, carabinierii au stat de vorbă cu toate rudele și toți apropiații bărbatului italian, iar din mărturiile lor nu rezultă că ar fi fost vreodată între ei vreun motiv să  se ajungă la un astfel de gest. Dimpotrivă, toți spun că între cele două cupluri exista un raport de amiciție. Anchetatorii continuă investigațiile analizând în aceste zile și conversațiile telefonice pe care Ciuffreda le-a avut cu soția lui și cuplul de români.

Dar oricare ar fi fost motivul din spatele acestei nebunii, Luminița nu mai poate fi adusă înapoi, iar durerea soțului și a familiei sale sau a celor care o îndrăgeau și apreciau nu va fi mai mică sub nicio formă.

„Încă nu pot crede… Încă sunt șocată ce soartă a avut Luminița departe de casă… Într-o țară care nu era a ei… Dumnezeu să te odihnească alături de îngeri. Veșnică amintire”, transmite Carmen.

- Continuarea după publicitate -

„Regret enorm că azi am primit și am dat o astfel de veste. O colegă de excepție, voi rămâne numai cu amintiri frumoase! Mare păcat ca aici s-a oprit zbuciumul acestei vieți. Așa era, un om al sacrificiului, nu ținea cont de nimic atunci când era nevoie”, adaugă și Maria.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20