„M-am întors bolnav din străinătate, florile mi-au salvat viața“. Gestul emoționant pe care un român îl face în amintirea mamei sale

Florin Oprița, un român cu o poveste de viață impresionantă, a ales să aducă un strop de bucurie în curtea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu prin plantarea de crizanteme, în mod cu totul gratuit.

Acest gest emoționant vine în memoria mamei sale, care a lucrat la spitalul respectiv:

„Mama a lucrat aici, la Județean, timp de 33 de ani. A fost infirmieră la Ginecologie. Nu a mai apucat pensia, s-a prăpădit. Toamna aduc aceste flori cu gândul la ea, că mă vede din Cer. Vreau să știe că am rămas același om bun, că încă sunt băiatul ei.”

Photo 2023 10 19 19 17 34
Florin Oprița. Sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Sibiu

Florin a lucrat mulți ani în construcții, pe șantiere din Germania, Italia și Spania. Însă, după ce s-a întors grav bolnav în țară, și-a descoperit pasiunea pentru floricultură, care i-a oferit o a doua șansă la viață.

Cu ajutorul acestei pasiuni, și-a construit o seră la Cristian, în apropiere de Sibiu, unde, alături de soția sa, Andreea, cultivă florile care aduc bucurie în inimile multora.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Era să mor, am fost foarte bolnav. Când m-am pus pe picioare, m-am apucat de floricultură. Cu mâna pe inimă spun că florile mi-au salvat viața”, a spus el conform unei postări a celor de la Consiliul Județean Sibiu.

Însă viața lui Florin nu a fost lipsită de obstacole. În urmă cu un an, sera sa a fost jefuită. Cu toate acestea, a ales să meargă mai departe și să-i ierte pe făptași.

Chiar mai mult, a decis să doarmă în microbuzul său, alături de flori, pentru a-și proteja munca.

„Am pornit cu sufletul deschis și recunoscător pentru că viața mi-a dat o a doua șansă. Doar că vara trecută, într-o noapte, am fost călcat de hoți. Mi-au furat majoritatea uneltelor și o roabă. Am fost dezamăgit, dar am ales să merg înainte. Or fi fost unii mai sărmani ca mine”, a povestit Florin.

În dimineața de joi, 19 octombrie 2023, Florin, împreună cu soția sa, a venit din nou la spital, cu un microbuz plin de flori, pentru a le planta în rondul de la Urgențe.

„De astăzi, florile lui Florin Oprița vor aduce o clipă de bucurie atât pacienților, cât și familiilor acestora și personalului medical”, au declarat reprezentanții CJ Sibiu.

Florin Oprița este un exemplu de determinare și generozitate, demonstrând că, indiferent de obstacole, bucuria și recunoștința pot fi împărtășite cu ceilalți prin gesturi mărunte, dar pline de semnificație.