Mesaj pentru românii din diaspora: Anul are 12 luni, nu așteptați vara, schimbați-vă documentele de călătorie înainte să expire

Un videoclip difuzat de Ministerul Afacaerilor Externe și publicat pe pagina ambasadei României în Italia ne reamintește: „Documentele de călătorie pot fi făcute din timp, înainte să expire. Anul are 12 luni, nu așteptați vara!”

Pentru a evita aglomerația din lunile de vară premergătoare vacanței estive, când mulți cetățeni români din străinătate își amintesc că le-a expirat pașaportul sau cartea de identitate și iau cu asalt ghișeele consulatelor române, MAE și MAI, prin intermediul instituțiilor diplomatice românești din diaspora, amintesc că reînnoirea se poate face înainte de termenul de expirare.

Anul are 12 luni, nu aștepta vara!

Documentele de călătorie pot fi făcute din timp, înainte să expire.Anul are 12 luni, nu aștepta vara! ☀️?️Ai documente de identitate românești valabile?Participă la sondaj!

Posted by Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia on Friday, 11 January 2019

Vă aflați în străinătate și pașaportul dumneavoastră a expirat, l-ați pierdut sau a fost furat?

Atunci vă puteți adresa misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României pentru a solicita obținerea unui nou pașaport. Aflați aici mai multe informații.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cum poți obține cartea de identitate fără să te deplasezi în România poți citi aici.