MAE avertizează românii din Italia: vreme rea în peninsulă, ploi și vânt puternic în următoarele ore

Vremea rea a pus stăpânire pe Italia în ultimele ore, în special în partea de Nord și Centru a peninsulei dar vânturi puternice s-au înregistrat și în regiunile sudice. Situația meteorologică actuală se va prelungi și mâine, anunță meteorologii. La Civitavecchia, în apropierea Romei, un muncitor român în vârstă de 50 de ani a fost dus de urgență la spital cu elicopterul, după ce macaraua pe care lucra s-a răsturnat sub rafalele de vânt puternic.

Ambasada României în Italia a publicat pe pagina de Facebook un comunicat al Ministerului Afacerilor de Externe din România care avertizează în legătură cu fenomenele meteorologice pe toți cei care intenționează să călătorească în Italia în aceste zile și pune la dispoziția românilor aflați pe teritoriul peninsulei numerele de contact la care pot lua legătura cu misiunile diplomatice românești în caz de nevoie:

«Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia, că întreg teritoriul italian va fi afectat de fenomene meteorologice intense, care se vor înrăutăţi în cursul zilelor de 28 și de 29 octombrie 2018. Serviciul de Protecție Civilă local a emis un avertisment de cod roșu pentru condiții meteorologice cu precipitații intense, furtuni și vânturi puternice, pentru zona bazinului râului Piave din regiunea Veneto și pentru regiunea Friuli Venezia Giulia.

De asemenea, fenomene meteorologice intense, cu cod portocaliu pentru ploi abundente și furtuni, vor fi prezente, în ziua de 28 octombrie 2018, în toate regiunile din nordul Italiei (Lombardia, Liguria, zona apeninică occidentală din Emilia-Romagna, Trentino Alto Adige) și parţial în centrul și sudul ţării (Lazio, Umbria, Sicilia, parţial în Abruzzo, Molise, Campania și Calabria). Pentru restul ţării a fost emis un avertisment meteorologic de cod galben.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, recomandăm consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ și al Serviciului de Protecție Civilă: www.protezionecivile.gov.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență: +393451473935.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet http://roma.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.»