MAE: Dificultăți pentru românii care călătoresc în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe anunță cetățenii români care vor să călătorească în Spania, Belgia și Croația, că în Andaluzia este cod portocaliu de caniculă și că programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene va fi afectat din cauza grevei personalului de bord de pe 10 august.

Regatul Spaniei – Cod portocaliu de caniculă în Andaluzia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat spaniolă – AEMET menţine avertizarea de temperaturi ridicate pentru provinciile Sevilla şi Córdoba din Andaluzia, cu temperaturi ridicate de 40-42 grade Celsius.

Grevă Ryanair în Belgia pe 10 august

De asemenea, cetăţenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei, trebuie să ştie că la data de 10 august va avea loc o grevă a personalului de bod al companiei aeriene Ryanair. Astfel, programul de zbor al curselor aeriene va fi afectat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Și în Croaţia sunt probleme

Cetăţenii români care doresc să călătorească au fost anunţaţi de către MAE că Sindicatul piloţilor companiei Croaţia Airlines/HSPP/ şi Sindicatul personalului de servire şi auxiliar al Croaţia Airlines/OCRA/ au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând cu 8 august, anunţă Digi24.ro.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

@rotalianul