Proprietarul unui magazin românesc din Italia amendat cu 17.000 de euro. Au fost găsite 42 de kg de alimente expirate

Proprietarul unui magazin cu produse românești din Terni (Umbria) a fost amendat cu peste 17.000 de euro după ce carabinierii au găsit 42 de kilograme de alimente expirate, lucrători la negru și fără „green pass” (certificat Covid-19).

Conform Terni Today, la controlul efectuat în incinta magazinului românesc de pe via Brin au participat militarii Unității Operaționale și Mobile a Comandamentului Companiei de Carabinieri local, împreună cu personalul N.A.S. din Perugia, Unitatea de Carabinieri a Inspectoratului de Muncă Terni și inspectorii civili de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Terni.

Personalul N.A.S. din Perugia a constatat că în magazin existau 42 kg de produse alimentare expirate sau care nu erau păstrate în condiții optime de conservare, precum și prezența cărnii proaspete, sacrificată fără autorizația necesară.

Nici proprietarul și nici un lucrător aflat în acel moment în magazin nu aveau certificatul verde Covid-19, numit în Italia „green pass”.

De asemenea, la cumulul de amenzi primite s-au adăugat cele pentru nerespectarea normativei privind protecția lucrătorilor și desemnarea unei persoane responsabilă cu prevenirea riscurilor la locul de muncă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile de control au mai descoperit că proprietarul român nu făcuse contract de muncă la doi lucrători, fapt pentru care a fost sancționat și cu măsura de suspendare a activității de antreprenor.

În total, au fost emise amenzi în valoare de 17.349 euro.

Sursa foto: Terni Today

În schimb, la un alt magazin românesc, organele de control au găsit totul în ordine, cu o mică excepție:

La magazinul respectiv, situat pe Viale Curio Dentato, organele de control au identificat că a fost instalat un sistem de supraveghere video pentru care proprietarul nu are autorizații prealabile de instalare și funcționare.

Proprietarului i s-a pus în vedere obținerea imediată de la INL (Ispettorato Nazionale Lavoro) a autorizațiilor necesare.

„Da, este adevărat, am instalat camere video de supraveghere în magazin deoarece am avut o spargere și am considerat că sunt necesare, în rest a fost totul în ordine. Voi solicita cât mai curând autorizațiile respective”, ne-a declarat proprietarul magazinului românesc de pe Viale Curio Dentato.