Magda Vasiliu, mesaj dur în zi de Centenar: „O țară condusă de niște infractori, în care oamenii nu au altceva decât speranțe și vise înfrânte”

Cu ocazia Zilei Naționale a României, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, jurnalista Magda Vasiliu a transmis un mesaj tranșant cu privire la această sărbătoare, precizând totodată că își iubește țara pentru ce a fost și ceea ce ar fi putut deveni, dar nu pentru cum este acum.

„Parade militare, discursuri pompoase, lacrimogene, steguleţe la oglinzile maşinilor, declaraţii pline de patos… Stăm bine la capitolul ăsta. Foarte bine… Îmi iubesc ţara. Iubesc uliţele desfundate, cuiburile berzelor, mirosul de fum, iarna, în sate uitate de lume… Dar, tocmai pentru că îmi iubesc ţara nu pot să nu mă gândesc, cu furia izvorâtă din neputinţa de a schimba ceva, la toate câte sunt rele în ţara mea… După 100 de ani România e cea mai săracă ţară europeană, fără autostrăzi, fără spitale, cu o rată record a violenţei în familie, pentru că România nu mai are educaţie… Nu mai contăm în sport decât pe alocuri (graţie dăruirii unor oameni, nu pentru că s-ar investi în sport), n-avem cercetare, nu producem mai nimic, avem şcoli cu WC-ul în curte, bătrâni care trăiesc cu câteva zeci de lei pe lună în case de chirpici… Copiii mor în spitale, adulţii la fel… N-avem practic nimic. Nimic. Mall-uri, Catedrala şi beculeţe de Crăciun… Aşa că azi sunt tristă. Am o strângere de inimă gândindu-mă la ce s-a visat pentru ţara asta acum 100 de ani şi la ce s-a ajuns. E vina tuturor. E şi vina mea. Se va schimba vreodată ceva? Habar n-am… Îmi iubesc ţara pentru ce a fost şi pentru ce ar fi putut să fie, nu pentru ceea ce este acum – o ţară condusa de nişte infractori, la marginea Europei, în care oamenii nu au altceva decât speranţe şi vise înfrânte“, transmite jurnalista Magda Vasiliu de 1 Decembrie.

Nu este pentru prima dată când Magda Vasiliu critică modul în care cei aflați la Guvernare conduc țara, jurnalista având cuvinte foarte dure pentru ei încă de anul trecut, din 2017, când fiul său de numai 9 anișori a fost diagnosticat cu cancer osos. Potrivit ziarului Adevărul, medicii i-au propus atunci jurnalistei două operațiuni halucinante: să-i amputeze piciorul copilului și să-i facă o biopsie invazivă care prezenta foarte multe riscuri.

Magda Vasiliu și soțul său, Cosmin Stoian, au decis atunci să-și ducă fiul în străinătate, mai exact în Italia, pentru a-l trata și s-au stabilit astfel în Italia, dar nu înainte de a critica foarte dur sistemul de sănătate și birocrația din România. În Italia, cei doi soți au înființat apoi și o asociație, Lupta Pentru Viață, pentru a ajuta copiii români bolnavi care au nevoie de ajutor de specialitate din străinătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol