Peste 80% dintre românii din Italia s-au vaccinat împotriva COVID-19

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis joi, 14 octombrie, un comunicat în care menționează că peste 80% dintre românii care trăiesc în Italia s-au vaccinat împotriva virusului Sars-cov-2.

„Rata de vaccinare în rândul comunităților românilor din Italia este similară cu cea a populației din această țară și atinge, la aceste moment, un procent de peste 80%”, se arată și pe pagina Facebook RO Vaccinare.

Afirmația a fost făcută în cadrul unei videoconferințe între comisarul italian pentru urgenţe sanitare, generalul Francesco Paolo Figliuolo și coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță. La reuniune a participat și ambasadorul Italiei la București, Excelența Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni.

Discuțiile au avut ca temă organizarea campaniilor de vaccinare din România și Italia.

Schimbul de informații și bune practici a evidențiat faptul că pentru creșterea ratei de acoperire vaccinală este nevoie de solidaritate și implicare activă din partea întregii societăți, cu precădere a reprezentanților autorităților centrale și locale, în egală măsură cu implicarea și responsabilizarea fiecărui cetățean.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totodată, prezentarea cât mai clară a datelor epidemiologice, științifice și a beneficiilor vaccinării, raportate la reducerea numărului de infectări, spitalizări și decese cauzate de COVID-19, au fost principale repere care au contribuit la creșterea încrederii populației italiene în actul medical și susținerea ritmului de vaccinare.

Până în acest moment, în Italia, un procent de 80,80% din populaţia cu vârsta peste 12 ani este complet vaccinată. Spitalizările asociate COVID-19 în Italia au scăzut constant de la începutul verii.

Italia este prima ţară membră a UE care a decis să instituie certificatul sanitar COVID-19 obligatoriu pentru angajaţi, atât în sectorul public cât şi în cel privat, măsură ce se va aplica de astăzi, 15 octombrie.