A maltratat bătrâna pe care o îngrijea și i-a furat toți banii: „badant” român condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare

Era luna noiembrie a anului trecut când un bărbat român în vârstă de 52 de ani a fost arestat cu acuza de violențe, abuzuri și extorcare de fonduri bănești în dauna unei bătrâne de origine italiană, în vârstă de 83 de ani, din localitatea Rocca di Papa, Lazio.

Românul este acuzat că s-a folosit de violențe și amenințări cu moartea pentru a se imposesa de suma de peste 200.000 de euro în mai puțin de doi ani, în dauna femeii pe care susținea că o îngrijește și de care ar fi trebuit să aibă grijă.

Bărbatul, I.F. de naționalitate română, cu precedente penale, în ultimul an și-a petrecut timpul în închisoare iar zilele trecute a primit de la judecătorii Tribunalului din Velletri pentru faptele sale o condamnare de 7 ani și 6 luni, cu obligativitatea de plată integrală a prejudiciului de 200.000 euro bătrânei, plus o amendă de 7.500 de euro.

Totul a început în ianuarie 2015 când I.F, știind că bătrâna locuia singură și bănuind probabil că aceasta avea oportunități economice, a început să fie gentil și disponibil cu femeia, făcându-i diverse lucrări de întreținere prin casă, dându-i o mână de ajutor prin gospodărie și câștigându-i astfel încrederea. Drept care la scurt timp, bătrâna îl primește să locuiască în casa sa și îl angajează ca asistent personal. Omul ar fi trebuit să aibă grijă de ea și să presteze servicii de întreținere în cadrul găspodăriei.

Dar câteva luni mai târziu au început cererile de bani din partea „badantului” român, însoțite de amenințări verbale care au înspăimântat femeia, iar în fața rezistenței sale bărbatul a uzat și violența fizică, lovind-o de mai multe ori. Femeia declară că într-un moment în care a refuzat o cerere de bani din partea îngrijitorului său, acesta a amenințat-o cu o drujbă electrică în funcțiune, înspăimântând-o de moarte!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Văduvă și singură, bătrâna, tot mai speriată de amenințările cu moartea ale românului, a fost ajutată de o vecină să iasă din această situație care auzind de nenumărate ori certurile celor doi a convins-o să-l denunțe pe îngrijitor carabinierilor. Organele de control au început investigațiile și au constatat că în mai puțin de doi ani de zile, între ianuarie 2015 și până la 10 octombrie 2016, românul reușise să sustragă 200.000 de euro din economiile bătrânei plus alte bunuri pe care și le însușise în dauna acesteia precum mașini de lux, chiar dacă el nu era în posesia unui permis de conducere.

Omul a fost arestat în noiembrie anul trecut în baza acuzațiilor de violență și extorcare de fonduri, iar după aproximativ un an de închisoare, zilele trecute a fost condamnat definitiv la 7 ani și 6 luni de închisoare cu rambursarea fondurilor sustrase, în plus și o amendă de 7.500 de euro, informează ilcaffe.tv.