Mama copilului care a riscat să fie răpit în Italia este româncă. Răpitorul este căutat de poliție

Copilul în vârstă de 9 ani, care a riscat să fie răpit la Fiumicino (Lazio) sâmbătă, 22 aprilie, de un bărbat în jur de 50 de ani, este al unei românce și al unui italian, informează Corriere della Sera.

Băiețelul se afla în curtea casei când a fost tras în stradă de un individ care a încercat să-l urce într-o mașină.

S-a întâmplat în cursul dimineții de sâmbătă, aproximativ la ora 10:00.

Băiețelul juca baschet în curtea casei, când un bărbat necunoscut a intrat, l-a prins de un braț și l-a tras în stradă, cu intenția de a-l urca cu forța într-un autoturism de culoare roșie. Copilul a reușit să scape din mâinile bărbatului, a fugit în casă și a povestit totul mamei, care a anunțat imediat poliția.

„Voia să mă bage în mașina lui, era una de culoare roșie, cred că marca Citroen”, a spus băiețelul. „Urlam și l-am lovit cu piciorul acolo, jos”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile nu exclud nicio ipoteză și investighează cazul din toate unghiurile posibile, de la la posibila acțiune a unui pedofil, până la cea a unui om bolnav psihic.

Părinții băiatului sunt oameni liniștiți și respectabili, care nu au primit niciodată amenințări.

Nu este clar dacă băiatul a fost amenințat de răpitor și dacă acesta avea complici sau a efectuat supravegheri prealabile.

Cercetările continuă pentru a-l identifica pe agresor și a stabili motivele exacte ale acestui eveniment traumatizant.

- Continuarea după publicitate -

În astfel de situații, este important ca părinții să fie vigilenți și să-și învețe copiii cum să reacționeze. „Este esențial ca părinții să-și învețe copiii cum să se apere, cum să-și recunoască instinctele și să nu se teamă să ceară ajutorul atunci când este necesar”, a declarat psihologul italian Laura Petrelli.

Este important să fim atenți și să raportăm imediat autorităților orice comportament suspect. Acest lucru poate ajuta la prevenirea evenimentelor traumatizante și la protejarea copiilor noștri.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20