Vreme rea ​​în toată Italia: temperaturi în scădere, alertă de inundații și alunecări de teren

Vremea rea pune stăpânire pe Italia în această săptămână, meteorologii avertizează că se va înregistra o scădere a temperaturilor chiar și cu 10 grade, iar primele ninsori din acest an vor cădea și la altitudini joase, de sub 2000 de metri, în Alpi și Apenini.

În ultimele 24 de ore, în regiunea Campania ploile abundente au inundat străzi și gara „Stazione della Circumvesuviana”, au fost înregistrate întârzieri și trenuri blocate. Alunecări de teren în Liguria. La Roma inundații și copaci căzuți.

Zona Prenestina – Roma. Foto: Roma Today

Baraje ținute sub observație în Piemont. Ieri, 5 octombrie, la Catania o tornadă a provocat pagube și câteva persoane au fost rănite ușor. Tulburările atmosferice vor afecta întreaga țară și în zilele următoare.

Începând de joi există riscul de inundații și alunecări de teren în partea de nord a țării și în regiunile adriatice. După primele perturbații atmosferice, care au provocat ieșirea din matcă a multor cursuri de apă între Liguria și Piemont, în timpul săptămânii furtunile se vor face simțite mai ales în centrul și sudul Peninsulei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vântul rece va declanșa formarea unui ciclon mediteranean, un vortex de joasă presiune, care din nord-est se va deplasa spre sud trecând prin Marea Tireniană.

Inițial, va fi afectat sudul regiunii Veneto, regiunea Emilia Romagna, apoi regiunile adriatice central-sudice, cum ar fi Abruzzo până în Puglia și Campania.

Temperaturile vor scădea brusc în toate regiunile, chiar și cu 10 grade în valorile nocturne. În cele din urmă, un nou val de aer rece va ajunge în weekend-ul următor, aducând cu el vânturi puternice și vreme rea.