Mama fetelor ucise de tren în Italia a revenit din România. „O durere imensă. Multe întrebări fără răspuns!”

„Este o durere imensă, nu pot să găsesc nici măcar cuvintele, o greutate teribilă. Multe întrebări vor rămâne fără răspuns. Erau două fete foarte responsabile, nu-mi explic (cum s-a putut întâmpla asta – n.r.).”

Acestea sunt cuvintele pline de suferință ale Tatianei Popa, mama celor două adolescente, victime ale accidentului de tren petrecut în gara din Riccione, provincia italiană Rimini din Emilia-Romagna, în dimineața zilei de duminică, 31 iulie 2022. Mama fetelor a sosit în Italia cu un zbor de la Bacău.

Giulia Pisanu urma să împlinească 17 ani luna viitoare, în septembrie, în timp ce Alessia avea doar 15. Ambele sunt rodul iubirii dintre Vittoria Pisano, un bărbat italian originar din Sardinia, și Tania, o femeia de naționalitate română, care mai are o fiică dintr-o relație precedentă, Ștefania.

Mama fetelor a locuit și ea în Italia până în luna decembrie a anului trecut, când s-a întors în România, iar acum a fost nevoită să revină în această țară pentru a-și înmormânta cele două fiice ucise de un tren.

Flori în fața casei în care locuiau cele două surori. Foto: La Repubblica (www.repubblica.it).

Giulia și Alessia, care locuiau cu tatăl lor în localitatea Castenaso din provincia Bologna, au decis să meargă în seara zilei de sâmbătă, 30 iulie, la o discotecă renumită din Riccione. Pentru a se întoarce acasă însă, duminică dimineața, cele două surori s-au deplasat în gara din localitate pentru a lua trenul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din nefericire, una dintre ele a rămas fără telefon, fiindcă i-a fost furat, și din acest motiv era foarte agitată, nu se ținea bine pe picioare.

„Nu-mi părea foarte lucidă”, a declarat Pietro, proprietarul unui bar din gara Riccione, citat de ziarul La Repubblica.

„Era ora 06:40, avea pe ea o rochie neagră, era foarte frumoasă. Mi-a spus că a fost victima unui furt, că i-au furat telefonul și banii, că nu mai avea nimic”, a mai adăugat bărbatul italian.

„Apoi a plecat. Am urmărit-o cu privirea. După câțiva metri a fost ajunsă din urmă de o altă fată, îmbrăcată în ceva de culoare vedere și avea o pereche de cizme în mână. Cea îmbrăcată în negru a coborât pe șinele de tren, cealaltă a urmat-o. Am strigat la ele să se oprească, să nu facă asta, apoi am auzit fluierul trenului, un zgomot oribil și toată lumea urlând”, și-a amintit Pietro.

În acea noapte, înainte să se petreacă tragedia, Alessia și-a sunat tatăl să-l anunțe că ea și sora ei sunt bine, că se îndreaptă spre gară și că în curând vor ajunge acasă. Din nefericire, acasă nu au mai ajuns.

„În acea zi nu am vrut să le las să meargă la discotecă, dar au insistat și în cele din urmă m-au făcut să cedez. Am zis: «Ok, mergeți, eventual vin eu să vă iau»”, a spus tatăl îndurerat. Dar el n-a reușit să mai meargă să le aducă acasă de la discotecă, mărturisește: „Nu mă simțeam bine, nu am fost să le iau de data asta.”

Cele două surori moarte împreună cu tatăl lor, Vittorio Pisanu. Foto: caffeinamagazine.it

Ștefania, fiica de 23 de ani a Tatianei, a fost cea care a trebuit să-și anunțe apoi mama de moartea celor două surori. Împreună cu ea, din România, a venit și bunica fetelor, mama Tatianei, pentru a fi alături de ea în această suferință de neimaginat.

„Durerea este foarte puternică, depășește orice limită. Suntem distruși, nu mai este nimic altceva de spus în afară de asta”, a declarat bunica fetelor pentru postul de televiziune din România, Antena 1.

Înmormântarea celor două adolescente va avea loc la biserica Madonna del Buon Consiglio, a decis familia lor. Cu toate acestea, nu se știe încă data exactă. Parchetul din Rimini a deschis o anchetă, iar procurorii trebuie să-și dea mai întâi acordul pentru a îngropa trupurile neînsuflețite ale fetelor.

Distribuie acest articol