Mama pleacă în Italia și lasă fetița de 8 ani cu soțul, bărbatul își torturează fiica și îi rupe un șold. Condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare

Un bărbat din localitatea Tirol, județul Caraș-Severin a fost condamnat definitiv de curând la 4 ani și jumătate de închisoare pentru că și-a torturat fiica de numai 8 anișori, snopind-o în bătaie doar pentru că micuța nu a venit la masă să mânânce atunci când a chemat-o el.

Potrivit ziarului Adevărul, brutala agresiune a avut loc în luna decembrie 2013, când mama fetiței era plecată la muncă în Italia iar minora, care la acea dată avea doar 8 ani, a rămas în grija tatălui. Într-o seară, aflat sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a pregătit masa și a chemat-o pe fiica sa să mănânce dar, văzând că aceasta întârzie, s-a enervat și a ridicat-o pe fetiță în sus, apoi a trântit-o cu putere de pat iar fetița s-a lovit de perete. În urma impactului cu peretele, micuța a suferit o fractură de col femural, în zona șoldului drept, mai scrie sursa citată.

Detaliile scoase la iveală ulterior de ancheta făcută de autorități sunt cutremurătoare. Fetița a mărturisit că, după ce a fost trântită de tatăl său de pat și s-a lovit de perete, i-a spus acestuia că are dureri, dar bărbatul nu a crezut-o și a obligat-o de mai multe ori să stea în picioare, să meargă prin casă sau pe afară și a lovit-o cu pumnii și cu piciorul.

Micuța, care în prezent are 13 ani, a declarat în fața anchetatorilor că, atunci când tatăl său a văzut că întârzie la masă, s-a dus după ea și, trâgând-o de păr, a târât-o în bucătărie unde a obligat-o apoi să mănânce cu mâna din farfurie, fără să-i dea voie să folosească furculița. După aceea, bărbatul a împins-o cu fața în farfurie pentru a o obliga să mânânce precum un câine.

Tot în acea seară, după agresiune, fetița a vrut să meargă la toaletă, dar tatăl său a luat-o din nou de păr și a scos-o afară, în curte, unde a pus-o să stea pe o bancă acoperită cu zăpadă timp de aproximativ o oră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În tot acest timp, inculpatul se afla în casă, iar după aproximativ o oră a venit şi a luat-o înăuntru, unde a continuat să o lovească cu palmele peste faţă. După aceasta, inculpatul a pus-o pe persoana vătămată să stingă becul, aceasta mergând târâş până la întrerupător, iar inculpatul îl aprindea din nou, repetând acest lucru de aproximativ 5-6 ori”, este scris în dosarul de judecată citat de ziarul Adevărul.

În aceeași seară, bărbatul a sunat-o pe soția sa din Italia și i-a dat-o la telefon, micuța povestind atunci mamei sale, de față cu tatăl, că acesta a trântit-o de pat și că o doare puțin piciorul. După ce tatăl său a adormit, micuța a sunat-o din nou pe mama sa în Italia, pe ascuns și i-a povestit despre tortura la care a fost supusă de tatăl său. În momentul agresiunii se pare că a fost martor și unchiul fetiței, fratele mamei, care a confirmat în instanță cele povestite de fetiță.

În zilele următoare, tatăl fetiței și-a dat seama că fiica sa nu mimează durerile de la picior și a dus-o astfel la spital, declarând în fața medicilor că fetița s-a lovit la joacă. Medicii nu au fost convinși de cele spuse de bărbat și au anunțat poliția, dând startul astfel unei anchete care a scos la iveală tortura aplicată de bărbat micuței. Acesta a fost trimis, astfel, în judecată pentru vătămare corporală și rele tratamente aplicate minorei, care a avut nevoie de 160 de zile de îngrijiri medicale.

La proces, bărbatul s-a apărat spunând că nu era sub influența băuturilor alcoolice în acea seară și că fetița a suferit fractura fiindcă aceasta vorbea lângă el în timp ce el discuta la telefon cu mama fetiței din Italia, iar acesta i-a spus fiicei sale „lasă-mă” și a împins-o pe pat cu mâna. În acel moment, conform declarației bărbatului în primă instanță, fetița și-ar fi rupt piciorul.

Bărbatul a mai cerut pe parcursul procesului să fie audiată și fiica sa, dar instanța a refuzat cererea sa pentru a o proteja pe minoră de noi traume. Tatăl fetei s-a mai apărat la proces declarând că aceea a fost singura dată când și-a lovit fiica și că i-a aplicat acesteia o corecție din cauza obrăzniciei, fără să pună în pericol dezvoltarea copilului. În plus, acesta a mai spus în fața instanței că mama fetei a plecat în Italia să-și refacă viața alături de alt bărbat, iar fetița a lăsat-o în grija sa.

Judecătorii nu au fost convinși sub nicio formă de declarațiile bărbatului și l-au condamnat așadar la 4 ani și jumătate de închisoare cu executare, obligându-l în același timp să plătească daune morale fetiței în valoare de 75.000 de euro.

Distribuie acest articol