Mamă româncă aflată la muncă în Italia se trezește cu cerere de răscumpărare pentru fiica sa, ținută ostatică în România

O femeie română din județul Brașov, aflată la muncă în Italia a avut parte de un un șoc în luna noiembrie a acestui an, când un tânăr de 18 ani din România a sunat-o și i-a cerut răscumpărare pentru a-i elibera fiica, pe care o ținea închisă într-o locuință închiriată de acesta în București.

Totul a început când tânărul de 18 ani, originar din Dolj, a cunoscut pe Facebook o adolescentă de 16 ani din județul Brașov, pe care a reușit să o convingă să se întâlnească cu el și apoi să plece împreună la București, unde acesta închiriase o locuință special pentru a fi cu ea.

Dar imediat ce au ajuns în locuința din București, tânărul a început să devină agresiv cu fata, i-a luat telefonul acesteia și i-a rupt cartela SIM să nu mai poată contacta pe nimeni, apoi a încuiat-o într-o cameră.

Din acel moment a început chinul pentru tânăra de 16 ani, scrie ziarul local Bună Ziua Brașov. Băiatul a început să-i ceară să întrețină relații sexuale cu el și când fata l-a refuzat, a bătut-o și a violat-o sub amenințarea cuțitului. Când s-a săturat de ea, tânărul violator a părăsit locuința, luând cu el și telefonul fetei, iar pe ea a lăsat-o încuiată în aceeași cameră unde a violat-o.

După ce a vândut telefonul fetei, agresorul a decis să ceară o răscumpărare și de la mama acesteia, care se afla la muncă în Italia la acea dată și căruia i-a spus că o va elibera pe fiica sa doar dacă-i va da 200 de lei. Mama fetei a sunat atunci o prietenă de-a sa din România și a rugat-o să plătească suma cerută celui care-i ținea fata ostatică, reușind astfel să-și aducă fata acasă. Apoi s-a întors și ea în România și s-a dus cu fiica sa la Poliție, unde au depus plângere împotriva tânărului de 18 ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În timp ce se afla la o locuinţă închiriată de pe raza municipiului Bucureşti, cu o minoră de 16 ani, din judeţul Braşov, pe care ar fi cunoscut-o pe o reţea de socializare şi împreună cu care s-ar fi deplasat din Braşov în Bucureşti, tânărul ar fi obligat-o pe aceasta să întreţină un raport sexual cu el, împotriva voinţei acesteia. Ulterior, la data de 15 noiembrie, tânărul ar fi părăsit locuinţa şi ar fi luat telefonul mobil al minorei, pe care l-ar fi vândut. La data de 20 noiembrie, minora a revenit voluntar la domiciliul din judeţul Braşov şi, împreună cu familia, a sesizat poliţiştii cu privire la evenimentele ce s-ar fi petrecut pe timpul absenţei ei voluntare de la domiciliu”, a declarat Gabriela Dinu, purtătoar de cuvânt la al Poliției Județene Brașov.

Tânărul infractor a fost apoi arestat și pe numele său s-a deschis un dosar penal în care va fi anchetat pentru viol, furt şi şantaj, potrivit acuzării oficiale. Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, în timp ce polițiștii continuă ancheta pentru a verifica cu exactitate împrejurările în care au avut loc evenimentele.