Româncă acuzată în Italia de moartea fiului său tetraplegic. L-a lăsat mai multe ore sub soarele arzător

O româncă în vârstă de 45 de ani, rezidentă la Grammichele, în provincia Catania, este cercetată penal pentru moartea fiului său de 14 ani, care suferea de tetrapareză spastică și întârziere mintală severă. Băiatul a fost lăsat de mama sa mai multe ore sub soarele arzător, ceea ce i-a cauzat decesul.

Un caz revoltător, agravat de faptul că mama a intenționat să-și ascundă faptele, anunțând decesul fiului după aproximativ 36 de ore de la moartea acestuia.

Băiatul a murit în casa în care locuia cu mama sa, tatăl fiind și el decedat, informează La Stampa.

Potrivit reconstituirii făcute de carabinieri, cadavrul a fost găsit pe pat, într-o cameră cu aparatul de aer condiționat pornit.

Având în vedere starea în care a fost găsit trupul neînsuflețit, precum și spusele mamei pentru a justifica moartea fiului, anchetatorii au dispus autopsia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Medicul legist a stabilit la finalul autopsiei că băiatul ar fi decedat cu cel puțin 36 de ore înainte ca mama să sune la 118, iar moartea i-a fost cauzată de o expunere prelungită la soare, care a avut loc probabil în jurul zilei de 15 august. Reamintim că temperaturile în acele zile au atins în Sicilia 34-35 de grade Celsius.

Femeia ar fi avut custodia exclusivă a băiatului de la moartea tatălui. Declarațiile sale  contradictorii l-au făcut pe procuror să o înscrie pe mamă în registrul suspecților, sub acuzația de neglijare agravată a unui minor și recidiva infracțiunii, deoarece când soțul ei era încă în viață cei doi părinți au fost denunțați pentru un alt episod asemănător.

Distribuie acest articol