Mamă româncă din Italia, răpusă la 42 de ani de o boală nemiloasă. „Ai fost, ești și vei fi o persoană specială!”

Daniela Toader, o mamă româncă în vârstă de 42 de ani, profund iubită și respectată în comunitatea din localitatea italiană Parre, provincia Bergamo din Lombardia, unde trăia de foarte mulți ani, a fost condusă recent pe ultimul drum într-o biserică arhiplină și în prezența unei mulțimi neobișnuit de diverse și silențioase.

Tragedia dispariției ei, după o lungă suferință provocată de o boală nemiloasă, i-a afectat profund pe toți cei care o cunoșteau și, în special, pe membrii familiei sale: soțul Maurizio și copiii Pietro, Gabriele și Giorgia.

În comemorarea Danielei, publicația Araberara a publicat un mesaj de adio trimis de o prietenă apropiată a conaționalei noastre.

„Daniela, e atât de greu să te lăsăm să pleci… Ai fost, ești și vei fi o persoană specială”, începe scrisoarea.

Descrisă de prietena sa ca fiind o persoană deosebită, românca de 42 de ani s-a născut și a crescut în România apoi s-a mutat în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prietena Danielei precizează în mesaj că aceasta vorbea foarte bine limba italiană, inclusiv dialectul bergamasc, câștigănd foarte multă simpatie astfel din partea localnicilor.

Zâmbetul ei contagios era o prezență constantă, chiar și în cele mai întunecate momente, a mai scris ea. „Este imposibil să găsești o fotografie cu ea în care să nu zâmbească”, a remarcat.

În mesajele schimbate în timpul internării în spital, aceasta răspundea mereu cu optimism:  „«Danielita» – cum îți spuneam eu – «cum ești?»”… «Bine, Dianuța, tu cum ești?»”

Prietena reflectă în mesajul ei și asupra forței interioare a Danielei, care păstra în sine grijile sale pentru a nu-i îngrijora pe cei dragi.

„Acum sunt puțin invidioasă pe tine, cine știe cât de mult îi vei distra pe toți acolo unde ai plecat acum…

Mulțumesc pentru cum ai fost, pentru energia pe care o dădeai tuturor, inepuizabilă și contagioasă…”, a conchis prietena româncei noastre.

@rotalianul